Witam, wczoraj wieczorem została zainstalowana w mojej Belli instalacja sekwencyjna gazu Stag-4 i wszystko było by pięknie gdyby nie fakt że, samochód nie odpala :/
Objawy są takie: silnik kręci bardzo żwawo, nie słychać żadnych stuków ani puków. Aku nie ma nic do tego bo próbowano odpalić Ją przy pomocy Boostera do aku (taki defibrylator) i była podłączana do innego samochodu przez kable. Niestety nie odpaliła, mechanik mówi że to normalne po założeniu gazu (:/) i że nigdy nie odpala za pierwszym razem. Tylko że ona nie odpalała przez 4 godziny które tam spędziłem i nie odpaliła do dzisiaj.
Czy macie może jakieś sugestie, pomysły co mogło się stać lub co mogli "fachowcy" zrobić??
p.s mechanik wyjmował świece i mówił że są mokre w benzynie więc mieszanka dochodzi, a czujnik położenia wałków rozrządu był wymieniany w te wakacje.
Pozdrawiam!

Pewnie magicy coś w instalacji spartolili, ja bym w ogóle samochodu od nich nie odbierał .........
Alfa 155 2.5v6 Super 92r (jest)
Alfa 155 2.5v6 92r - Dawca
Posiadam dużo części wiec jak coś proszę pisać.
Instalacja instalacją ale ona nie odpala na benzynie

proponowałby sprawdzic czy jest iskra na swiecach jezeli paliwo dochodzi i pompka podaje i jest iskra too musi odpalic
mechanik twierdzi że jest :/ ale nie sprawdzał tego przy mnie, jak by co to świece są nowe z tych wakacji, cewki także

Także wątpię w to że dziwnym trafem akurat u Panów w warsztacie się zepsuła od tak sobie, przyjechałem do nich Bellą, pięknie zapaliła tamtego dnia. Panowie wciąż się upierali że do instalacji się wpięli dobrze:/ i niczego przy tym dalej nie robili, nie sprawdzali tylko chodzi i rzucali epitetami jaki to zły samochód jest... przy kliencie :/

szkoda ze mieszkasz tak daleko boo naprawde jest to dziwne ze tak sie stało
ew popros jakiegos kolege i sprawdzcie razem sami iskre
a tak zapytam too jest boxer czy ts ?

Jechać do nich niech szukają co spier..... , odstawiasz sprawny samochód to prawdopodobieństwo że się zepsuł nie podczas montażu jest raczej żadne, takie głupie gadanie że zły samochód, opier..... ich i niech robią aż zrobią.
Kulik - 1.4 ts
Michu - tak też zrobię, chce by ten samochód dzisiaj był sprawny, jak coś popsuli niech ściągają elektryka i niech naprawiają na swój koszt. Ja odstawiłem samochód sprawny, termin założenia instalacji minął wczoraj i dzisiaj ten samochód powinien być u mnie pod domem zaparkowany :/
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki