Tak, brałem amory monroe od Amigasa. Zmieniłem, ale co do trwałości to ciężko mi coś na razie powiedzieć, bo przejechałem na nich może z 1000 km. Na pewno są trochę miększe od BOGE i to od razu daje się zauważyć, ale w codziennym użytkowaniu nie zauważyłem żadnego objawu, by samochód gorzej się prowadził.
Uczciwa i wydajna praca podstawą dobrobytu narodu.
czyli mowisz tak jak ja o ich twardosci. Jeszcze Łukasz.A jezdzi na Monroe on chyba miał podobne wrażenia nie?
ProMoto-Expert Sklep z częściami do aut 502709007 zapraszam
http://www.forum.alfaholicy.org/pozo...naukowego.html

tył kwalifikuje się do wymiany jak ma 30%
U mnie w dwóch 155 z nowym całym tylnym zawieszeniem na teście wychodzi 50% (amory kyb i ori gazówki fiata). Koleś na przeglądzie powiedział, że pewnie taka charakterystyka zawiechy.
Przy boge jak miały po 30% to dopiero czułem niestabilny tył.
Mam Monroe i są nawet fajne ale sprężyny są chyba nie takowe bo przód trochę za wysoko stoi i przy ogarnianiu ciaśniejszych zakrętów opony się wywijają pod spód.Za bardzo się kładzie więc nie mogę zbytnio się wypowiedzieć na temat amorków bo mam zmienione wszystko ale ogólnie ładnie łagodzą nierówności.
Rafał a gdzie ta Twoja druga 155?
Ostatnio edytowane przez Lukasz A. ; 02-01-2012 o 21:27
Alfa Romeo 155 1.8 T.S. 1992
Alfa Romeo 155 2.5 V6 1992
Alfa Romeo 155 2.0 Q4 1992
I wszystkie są czerwone

Łukasz, bo ty masz wersję "emeryt", drewno, zawieszenie jak kanapa itp![]()
Ośmiozaworowy TS opakowany w najszybszy kolor
"Make a car more powerful and it goes faster accelerating in a straight line. Make it lighter and it goes faster everywhere.", Colin Chapman.
on ma poprostu spagetti suspension edition![]()
ProMoto-Expert Sklep z częściami do aut 502709007 zapraszam
http://www.forum.alfaholicy.org/pozo...naukowego.html

haha, już się tu nie śmiejcie z ŁukaszaU mnie teraz czuć każdą nierówność. Planuję jeszcze wymienić te gumy na stabilizatorze, gdzieś słyszałem że one praktycznie wcale się nie zużywają, aleee. wtedy już wszystko zostanie wymienione z przodu
Tył jeszcze poczeka na nowe amorki i zestaw naprawczy belki
![]()
Powiedzcie mi jedno... Czy sprężyny mają coś do tłumienia nierówności czy odpowiadają tylko za wysokość auta. Kurde, chce żeby w końcu komfortowo się nią jeździło-strasznie mi tłucze w aucie, ale to strasznie-czuję każdą nierówność, ale mam nadzieję że to poprzez zużycie amortyzatorów.
---------- Post added at 23:27 ---------- Previous post was at 23:24 ----------
A Łukaszowi po prostu zazdrościcie v6 i tyle Wam powiem![]()
grzybek i amigas doigracie się w końcua pawlo ma po części rację.Zazdrościcie mi dzyndzle jedne hehe
Sprężyna też coś tam tłumi ale najbardziej odpowiedzialny za to jest amortyzator.Najlepiej wymień całego McPhersona i będziesz miał spokój na dłuższy czas.
Alfa Romeo 155 1.8 T.S. 1992
Alfa Romeo 155 2.5 V6 1992
Alfa Romeo 155 2.0 Q4 1992
I wszystkie są czerwone
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki