Witam,
niedawno borykałem się z problemem, że po wbiciu jedynki z wstecznego dalej paliły mi się białe światła z tyłu... Było to po zimie zeszłej ale samo przeszło w 2 dni (czasem kilka razy wbiłem wsteczny i 1 i zanikało). A teraz w ogóle nie mam światła wstecznego, Dziaru mówił mi kiedyś o jakimś czujniku, który jest na skrzyni biegów pod podstawką z akumulatora, dobrze pamiętam? Czy szukać gdzie indziej przyczyny? Bo przeglądu nie przejdę...![]()
AR 146ti 2.0 16v '96- moja EX Bella
AR 155 1.8 16v + podtlenek LPG '97 - obecnie mnie cieszy
AR 159 SW 1.9 JTDm/ AR 166 2.4 JTD - w tym roku mam nadzieję że będzie jedna z tych

opcje są dwie albo czujnik (jest pod aku przy korku wlewu oleju do skrzyni - wypnij wtyczkę i zewrzyj przewody, na włączonym zapłonie powinny zapalić się światła) ablo uwalona wiązka w 'harmonijce' między budą a klapą.
dostęp jest tylko od góry, tzn po ściągnięciu aku? Bo jak wczoraj w kanale byłem to własnie widziałem taką wtyczkę koło tego poziomego korka wlewu w skrzyni, to jest to? Bo to mogę wypiąć bez grzebaniny z kanałuPróbowałem ściągnąć podstawę aku ale poddałem się, gdyż nie miałem grzechotki a do jednej śruby ciężko się dostać..
![]()
AR 146ti 2.0 16v '96- moja EX Bella
AR 155 1.8 16v + podtlenek LPG '97 - obecnie mnie cieszy
AR 159 SW 1.9 JTDm/ AR 166 2.4 JTD - w tym roku mam nadzieję że będzie jedna z tych

Miałem ten sam przypadek. Wymieniałem sam. Dostęp od góry czas wymiany 10 min. Koszt nowego czujnika około 38 zeta. Pozdrawiam
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki