Znalazłem ostatnio fajne fele 4x98 ale dziś stwierdziłem że chyba jednak wolę inneTe drugie mają 4x100 i tu zaczynają się schody. Ja osobiście nie jestem przekonany do tych śrub a znowu dystansy za ostro wywalą felgi na boki. Z drugiej strony na te śruby są atesty TUV itd itp czyli są bezpieczne. A co wy o tym myślicie, używa ktoś?? Opinie użytkowników mile widziane
![]()
Ośmiozaworowy TS opakowany w najszybszy kolor
"Make a car more powerful and it goes faster accelerating in a straight line. Make it lighter and it goes faster everywhere.", Colin Chapman.

Fele 4x100 równie dobrze i bezpiecznie możesz skręcić na zwykłe śruby
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996

Śmigałeś kiedyś na takim zestawie??
"Make a car more powerful and it goes faster accelerating in a straight line. Make it lighter and it goes faster everywhere.", Colin Chapman.
thing śmigał na takich i nic mu się nie działo.Założył felgi 4x100
Ostatnio edytowane przez Jerry1 ; 07-01-2012 o 21:23

75andrew155 - bez urazy ale pierwszy raz słyszę taka bzdurę ...
Zakładałem nie raz 4 x 100 na 4 x 98 kilka modeli ats i inne - bez pływających śrub porysujesz całe wnętrze felgi w miejscu wkręcania śrub.
Bez pływających ciężko będzie ci tez to ustawić równo.
Ja zawsze traktowałem pływające jako zło konieczne, ale prześmigałem tak 2 razy po pól sezonu i nic mi nie odpadło ;]

Ostatnio edytowane przez 75andrew155 ; 07-01-2012 o 21:25
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
Alfa Romeo 155 V6 1996

Kolego nie uzywaj takich słów, jak widać mało widziałeś i słyszałeś żeby kogoś oskarżać o pisanie bzdur.
Kupiłem auto z takimi felgami i też byłem zaskoczony że są to felgi 4x100 ale śmigało
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
Alfa Romeo 155 V6 1996
Ja jeżdżę już w drugim samochodzie na pływakach. Najważniejsze, to dopasowanie pierścieni centrujących do średnicy otworu w feldze i do piasty.
W obecnym zestawie do felg OZ dopiero po zamówieniu pierścieni oryginalnych aluminiowych OZ, można było wycentrować prawidłowo felgę, na plastikach z allegro był minimalny luz i po skręceniu śrubami koło miało bicie.
Generalnie polecam, prawidłowo zamontowane są bezpieczne i użytkowanie nie sprawia kłopotów.

Andrew, to że kupiłeś auto z tak przykręconymi felgami i potem jeździłeś, dowodzi tylko tyle, że da się tak przykręcić felgę i jeździć. Nie jest to żaden dowód na to, że taki montaż jest poprawny, bo nie jest.
Pływaki to nie majątek, chyba lepiej wkręcać śrubę z ruchomym stożkiem i mieć pewność, że idealnie układa się w feldze, niż zapodawać zwykłą śrubę na chamca.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki