Witam kolegów i koleżanki
Niestety od jakiegoś czasu borykam się z odpalaniem mojej belliSilniczek to 2.5v6 pierwsza wersja, czyli AR67301. Miałem po zakupie auta problem z gazem, non stop strzelał przy ruszaniu. Wymieniłem zatem przewody, świece, czujnik temperatury i przepływke na prawidłową (siedziała tam od 2.0). Problem zniknął. Minęło może półtora miesiąca i pojawił się problem z odpalaniem. Na zimnym trzeba w miare długo przytrzymać ale pali za pierwszym razem a jak się zagrzeje odpali przy 30stym rozruchu albo wogóle aż do wyczerpania baterii. Jeśli już odpali na ciepłym chwile pyrka jakby na 2-3 garach aż w końcu załącza się i pracuje normalnie ale też trzeba uważać z gazem by za mocno nie wcisnąć bo dławi. Chwile popracuje na jałowym i można wciskać gaz dowoli. Na początku sądziłem że może to być czujnik położenia wału ale został wymieniony i niestety dalej jestem w kropce. Powoli zaczyna mi brakować pomysłów, co to może być? Z góry dzięki za sugestie i wszelką pomoc.
Najpierw wybłyskaj błędy albo podłącz auto pod kompa.Od tego zacznij![]()
Alfa Romeo 155 1.8 T.S. 1992
Alfa Romeo 155 2.5 V6 1992
Alfa Romeo 155 2.0 Q4 1992
I wszystkie są czerwone
Niestety w moim mieście byłem już u wszystkich mechaników z diagnostyką komputerową i żaden nie połączył się z ECU :/ także pozostaje mi sprawdzenie tego samemu ale niestety nie wiem dokładnie jak to zrobić. Przy okazji ktoś może poleci jakiś interfejs pod USB i program do mojej belli oprócz euroscana?
a poczytaj o wybłyskaniu błedu... nie wiem jak to się robi u Ciebie,ale gdzieś na forum jest na pewno napisz co zauważyłeś, może wtedy koledzy będą potrafili Co pomóc...
Pozdrowionka...
P.S. ja jestem Ciekaw jak moja jutro odpali... hehe stoi troszkę na paringu a jutro trzeba rano ruszyć w drogę hehe![]()
DokładnieTu masz opisane co i jak robić
[164] Podpięcie kontrolki Check Engine-Motronic 1.7
Alfa Romeo 155 1.8 T.S. 1992
Alfa Romeo 155 2.5 V6 1992
Alfa Romeo 155 2.0 Q4 1992
I wszystkie są czerwone
Dzięki, jutro obadam ten temat![]()

Jaką masz instalację gazową? Podejrzewam że z mikserem (2 generacja). Skasuj błędy kompa i pojeździj bez włączania gazu ,sprawdź jak wtedy odpala.Sprawdź też jak odpala z odpiętą przepływką (może być uszkodzona dzięki strzałom w kolektor), ewentualnie sprawdź szczelność dolotu.
Instalacja 2gen. Komp był już resetowany i od już dłuższego czasu nie jeżdżę na gazie. Jak przełączę na gaz auto sunie w porządku, nie ma dławienia się i objawów w/w. Przepływka została wymieniona parę dni temu już po usunięciu problemów z strzałami. Dolot też jest szczelny, poza tym gdyby coś było tutaj nie tak, silnik pracował by beznadziejnie przez cały czas a on ma problemy z dławieniem tylko na początku jak jest zimny.

Ja bym zaczął od układu paliwowego. Sprawdź ciśnienie na listwie wtryskowej. Mialem podobny problem w 2.0 16 i okazało się że zaworek odpowiedzialny za utrzymanie ciśnienia na listwie dawał w kość zwłaszcza jak było ciepł i na ciepłym silniku.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki