Witam!
Mam problem Alfa 155 2,0 TS 1994r. nie chodzi mi na benzynie. Pomyślałem, że może to wyłącznik bezwładnościowy i wyczytałem, że znajduje się on pod fotelem kierowcy. Obszukałem dokładnie i go tam nie znalazłem. Gdzie on może się znajdować jeszcze?

Możliwe ze nie masz w 155 jest i nie mazobacz czy pompa paliwa chodzi.

o to chodzi właśnie ,że pompa nie chodzii myślę że to właśnie ten wyłącznik bo mechanik powiedział że to pierdoła i za grosze może zrobić więc sam próbuje dążyć do tego co to jest
![]()
zrób na próbę na krótko od przekaznika który dostaje napięcie po przekreceniu kluczyka poprowadź przewód zasilajacy do pompki, ja miałem u siebie ze gdzieś zginął prąd zasilajacy pompę i nie chciała odpalac
Niech Alfa będzie błogosławiona, niech każda jej droga będzie wysławiona...

ok spróbuje tak a przekaźnik od pompy gdzie się znajduje przy śliniku chyba no nie ? w ogóle przy skrzynce z bezpiecznikami brakuje jednego przekaźnika no i na obudowie pisze E4 w tym miejscu gdzie powinien być ten przekaźnik tylko kurde nie wiem od czego on może to właśnie ten ? mogę dać zdjęcie skrzynki miejsc pod fotelem gdzie szukałem tego wyłącznika bezwładnościowego

ok problem rozwiązany okazało się że pompa była walnięta, działać działała ale nie tłoczyła ale mam jeszcze dwa takie małe problemy
1. wskazówka od paliwa lekko faluje raz w lewo raz prawo co może być tego przyczyną ?
2. To jak odpalę na benzynie to się silnik dusi ale nie gaśnie co może być tego przyczyną ? ja stawiam że przepływomierz bo poprzedni właściciel powiedział że wyjął z przepływomierza tarczę spiętrzającą ale chce się jeszcze was zapytać może coś podpowiecie
1.Albo czujnik w zbiorniku albo kablarnia jak grzebane było przy pompie.Słabe połączenie albo zwiera na masę.
2.Wymieniłeś pompę?co do przepływomierza jest to bardzo prawdopodobne.
Alfa Romeo 155 1.8 T.S. 1992
Alfa Romeo 155 2.5 V6 1992
Alfa Romeo 155 2.0 Q4 1992
I wszystkie są czerwone

tak wymieniłem pompę,
no nic będę próbował...

Przekażnik od pompy jest pod maską. Jaką tarczę wyjął z przewpływomierza spiętrzającą ?
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Andrzej chodzi chyba o tą z podziałką.
A tak nawiasem to mam tą przepływkę ze zdjętą czarną pokrywką.Zrobię Ci zdjęcie jutro i zobaczysz jak wygląda w środku.
Alfa Romeo 155 1.8 T.S. 1992
Alfa Romeo 155 2.5 V6 1992
Alfa Romeo 155 2.0 Q4 1992
I wszystkie są czerwone
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki