Jak w tytule mam słabe ogrzewanie ,a można powiedzieć że praktycznie go prawie brak wymieniłem termostat . przeczyściłem cały układ grzewczy ,nowa nagrzewnica . Dziwne jest to że, węże są gorące te które doprowadzają płyn do nagrzewnicy tak samo powrotny jest trochę chłodniejszy ale nieznacznie a termostat otwiera się przy około 85* . Proszę o rady jak rozwiązać ten problem !.
sprawdź czy nie masz ukruszonego trzymadełka od pokrętła ogrzewania. odkręć kratkę nawiewu przy nogach kierowcy zajrzyj w górę i zobacz linkę od pokrętła temp. nawiewu. w połowie drogi powinna być przytwierdzona. u mnie się to ukruszyło i ogrzewanie nie działało. Prowizorka grubym spinaczem biurowym i było ok.
dźwięk + przyspieszenie + elastyczność = V6

a powinno być tak że , podczas jazdy w zależności od prędkości przy wyłączonym nawiewie leci z kratek wentylacyjnych powietrze z zewnątrz ?

To przełącz na obieg wewnetrzny
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996

obieg wewnętrzny też nic nie daje powietrze nie leci ,ale szyby teraz i tak zamarzają w środku.
podłączam się do tematu . ;/ u mnie niby leci ciepłe powietrze , ale jest to taka temperatura że nie ma szans na nagrzanie w samochodzie , ledwo mi przednią szybę odmraża . proszę o pomoc . dzięki
temepratura na wskazniuku dochodzi do 90 stopni? uklad odpowietrzony? zawór nagrzewnicy działa? nie zamulona nagrzewnica?
ProMoto-Expert Sklep z częściami do aut 502709007 zapraszam
http://www.forum.alfaholicy.org/pozo...naukowego.html

Tak zawór nagrzewnicy być może nie otwiera się do końca
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996

zawór otwiera się do końca .Przeczyściłem rok temu 3 razy układ chłodniczy nowa nagrzewnica z zaworem termostat też tylko czujnik od temperatury mam walnięty , ale to chyba niema nic do rzeczy .
czujnik temperatury na zegary czy do kompa?
ProMoto-Expert Sklep z częściami do aut 502709007 zapraszam
http://www.forum.alfaholicy.org/pozo...naukowego.html
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki