Witam!jestem nowym użytkownikiem Alfy. Mój problem polega na tym jak w temacie! Została wymieniona sonda lambda, przepływomierz (wymieniony przez poprzedniego właściciela) z tego co zauważyłem na jakiś zamiennik z datą produkcji 03/2011. rozrząd wymieniony na blokadach, wymienione wszystkie filtry i płyny eksploatacyjne. Co może być powodem tak dużego poboru paliwa?
przepraszam jeżeli zdublowałem temat, szukajka nic mi nie pokazała. A może już ktoś miał taki problem? I może go rozwiązał.
czy może jest ktoś z alfaholików z okolic Świdnicy(dolnośląskie)z interfejsem diagnostycznym który obsługuje ten rodzaj silnika? Byłem na komputerze ostatnio u elektryka i wszystko niby jest w porządku.
proszę o pomoc
pozdrawiam MARCIN
A sprawdzałeś wtryskiwacze? BO jeśli przepływka i sonda OK, to bym sie temu przyjrzał, choć ja bym się nie bawił w zamienniku, lepiej kupić dobrą używkę
jak moge podpiwiedziec, czy byla robiona adaptacje przpustnicy? jezeli przeplywomierz nie jest Bosch, często nie trzyma parametrów. Widać to np na sondzie szerokopasmowej. POlecam też sprawdzić charakterystykę czujnika temperatury do komputera.
ProMoto-Expert Sklep z częściami do aut 502709007 zapraszam
http://www.forum.alfaholicy.org/pozo...naukowego.html
Przede wszystkim koniecznie musisz sprawdzić parametry pracy czujników, jeśli okażą się w normie wtedy jak już wyżej kolega napisał zobaczyć wtryski. Możesz je sprawdzić poprzez próbę przelewową. Tu masz instrukcję jak to zrobić, zasada dla wtrysków jest ta sama
--->Sprawdzanie Wtryskiwaczy CR <---
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."

przyjżałem się dzisiaj wtryskiwaczom w alfie i wyglądają one sporo inaczej niż te w linku wyżej, tj. w 1.4 ts jest jeden przewód który wchodzi do aluminiowej listwy z tej listwy wychodzą 4 przewody do wtryskiwaczy i również z aluminiowej listwy wychodzi jedne przewód po drugiej stronie. w ogóle w tej mojej ta listwa lezy na silniku przytwierdzona do niego tyrtkami :/
bo te wstryskiwacze z Linku są od diesla:> Common Rail?:>
ProMoto-Expert Sklep z częściami do aut 502709007 zapraszam
http://www.forum.alfaholicy.org/pozo...naukowego.html

Ostatnio edytowane przez marcin19jtd ; 25-01-2012 o 21:56
No jasne żę diesel to nie benzyna ale napisałem dlatego specjalnie ""zasada dla wtrysków jest ta sama" wężyki strzykawki itd
EDIT:
zerknij jeszcze tu
--> [145] Jak sprawdzić wtryskiwacze? <--
Ostatnio edytowane przez aniol_jojo ; 25-01-2012 o 22:21
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."

a gdzie znajduje się czujnik temperatury do komputera?mam takie jeszcze jedno pytanie czy jest to normalne że z okolic przepustnicy słychać syczenie?
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki