Z racji tego ze reczny praktycznie mi nie działał zakupiłem obie linki do hamulca recznego. Jutro chce sie za to zabrać, i tu moje pytanie - jak się odpina linki od bębna?( z tyłu posiada bębny) trzyma zdejmowac bęben?
banalny temat, ale nigdzie nie mogłem znaleźć ani rysunków ani zadnych informacji.
proszę o jakoś pomoc.
pozdr Michał - 1990mb![]()
Alfa to nie samochód ..... Alfa to styl życia.
W tarczowych to jest tak ze trzeba najpierw poluzowac linke przy lewarku srobką (jest tuz pod dźwignią ręcznego, tak jakby wzdłuż wajchy.Musisz zdjąć tylko mieszek. Uważaj żeby nie odkręcić do końca bo potem może być ciężko ze złapaniem gwintu) Dalej pod autem rozpinasz na rozgałęziaczu i masz je już wolne. Przy kołach to myślę-tak jak przy tarczach- proste zaczepy. Miłej zabawy, niedawno to przechodziłem.

Z drugiej strony hamulców masz takie mała plastykowe zaślepki i wiem, że przez nie można zdemontować stare linki i założyć nowe.

Nie wiem dokładnie jak to się robi, gdyż robił to mechanik. ja kątem oka widziałem, że ściągnął tą plastykową okrągłą zaślepkę z blachy (tej do której montuje się szczęki, cylinderki itd. i śrubokrętem odpiął starą linkę i założył nową.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki