Ktos posiada taki schemat, ew. mógłby mi to sfotografować lub rozrysować? W serwisówce chyba nie ma? a mechanicy się pogubili w gąszczu 8 przewodów![]()

Na cewkach są numery garnuchów![]()
Ośmiozaworowy TS opakowany w najszybszy kolor
"Make a car more powerful and it goes faster accelerating in a straight line. Make it lighter and it goes faster everywhere.", Colin Chapman.
maicher thanked for this post
Pierwsza świeca od rozrządu to 1 na pierwszej cewce,druga natomiast to 1 na drugiej cewce i tak z resztą przewodów.
Dopiszę jeszcze tyle,że lewe świece należą do pierwszej cewki a prawe do drugiej![]()
Ostatnio edytowane przez Lukasz A. ; 29-01-2012 o 07:59
Alfa Romeo 155 1.8 T.S. 1992
Alfa Romeo 155 2.5 V6 1992
Alfa Romeo 155 2.0 Q4 1992
I wszystkie są czerwone
maicher thanked for this post

Ok Łukasz, ale która cewka jest pierwsza? Ta od grodzi, czy od chłodnicy?
---------- Post added at 13:24 ---------- Previous post was at 13:17 ----------
I od razu jeszcze jedno pytanie - jakie - dobre - przewody tam zapiąć i gdzie je można tanio dostać? Moje świeżo kupione "no name" kable mają przebicia - co do jednej sztuki!
Pierwsza cewka jest od grodzi.
Co do kabli to mam sentecha ale nie polecam.Może źle trafiłem.Nie wiem.I nie wiem też co Ci polecić.Gdzieś było pisane coś o kablach.Najlepiej to dorwać oryginały ale tu już chyba będzie gorzej.Można zapytać amigasa.On Ci powinien powiedzieć jakie najlepiej zapakować do auta.
Alfa Romeo 155 1.8 T.S. 1992
Alfa Romeo 155 2.5 V6 1992
Alfa Romeo 155 2.0 Q4 1992
I wszystkie są czerwone
Co do kabli. Std NGK lub Beruz czego Beru prawie nie do wyrwania
Z sentechami jest różnie. raz dobrze raz źle
kwestia farta...
ProMoto-Expert Sklep z częściami do aut 502709007 zapraszam
http://www.forum.alfaholicy.org/pozo...naukowego.html
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki