Witam wszystkich mam problem z swoją Alfa 145 boxer 1.6 nie wiem co się dzieje na zimnym śliniku pali jak dziecko, a po rozgrzaniu mam problemy z odpalenie zalewa mi ją ale jak już odpali to chodzi na 3 cylindrach jaki może być tego powód wcześniej tego nie miałem. Proszę o pomoc i doradzenie co mam zrobić Pozdrawiam

spróbuj odłączyć czujnik temperatury zasysanego powietrza przy odpalaniu
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996

aha rozumiem i myślisz 75andrew155 że coś pomoże mi w tym jak mi go zaleje to muszę dobre 3min kręcić aż złapie a jak złapie to spada z obrotów i gaśnie muszę w tedy gazować aż załapie i zacznie chodzić na wszystkie gary sam już nie wiem co się mi pierniczy myślałem żeby pojechać podpiąć pod komputer bo może ma jakieś błędy bo chodzi w trybie awaryjnym tak jak by było włączone sanie :/
Ostatnio edytowane przez 75andrew155 ; 30-01-2012 o 22:13 Powód: bluzgi- nie używać

aha sprawdzę i zobaczę sam czy uda mi się coś zdziałać w tym kierunku a może jednak się uda jak na razie sam przy niej wszystko robię nie prowadzam do mechaników bo tylko potrafią bardziej zepsuć jak to miałem w tamtym roku taką sytuację z rozrządem zaprowadziłem do wymiany a oni tak to zrobili że aż zawory były pogięte więc postanowiłem sam to zrobić i wymienić rozrząd i chodzi do tej pory tylko teraz nagle ten problem z tym odpalaniem na ciepłym śliniku mnie zaskoczył
zmierz wartoscirezystancji czujnika temperaturynazimno 200-300 om na cieplym 2-3 kiloomy.Ajakwyglądaczujnik położenia wału?
ProMoto-Expert Sklep z częściami do aut 502709007 zapraszam
http://www.forum.alfaholicy.org/pozo...naukowego.html
bo są nieprodukowane od 3 latpostaram sie pogrzebac w starcyh zapasach i kontaktach, ale nic nie obiecuje. spisz nr z wtryskow i i ch kolor
![]()
ProMoto-Expert Sklep z częściami do aut 502709007 zapraszam
http://www.forum.alfaholicy.org/pozo...naukowego.html
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki