Siemka wszystkim. Podczas jazdy za cholere nie dogrzewa mi auta....powinno dojść do 90 i nawet nie drgnąć...a tu cały dzień mogę jeździć i nic. Termostat??? tektura za zdrerzakiem pomaga tylko jak auto stoi wtedy owszem złapie 90 stopni. Ale do momentu w którym nie ruszę...i znów leci do 50...Pompa wody wymieniona... Powiem wam że zimno się robina co mam zwrócić uwagę???
Alfa Romeo 75 2.4 TD 90 rok-BYŁA
Alfa Romeo 155 2.0 TS 8v+LPG 92 rok-Nowy nabytek
Alfa Romeo 156 2.5 V6 98 rok-JEST na sprzedaż..........uszkodzony silnik :/
na zadzwonienie do mnie i termostatjak nie zadzwoniasz dzisiaj to Ci caly Twoj popsuty alternator w tyłek wsadzę
![]()
ProMoto-Expert Sklep z częściami do aut 502709007 zapraszam
http://www.forum.alfaholicy.org/pozo...naukowego.html

hehe...nie dał byś rady misiumuszę od sikora mój stary dobry odebrać........dziś do niego podjadę...możemy się umówić wszyscy na jakąś popołudniową godzine co???
pasuje, brać Ci termostat?

zadzwoń do sikora i ustalcie miejscówke i godzinę ja jeszcze dziś mam parę spraw do załatwienia...Moja ma pojutrze urodziny![]()

No to masz roztwarty cały czasMój był tylko lekko uchylony i trasa to zawsze było 65-70, po wymianie trzyma 85.
Ośmiozaworowy TS opakowany w najszybszy kolor
"Make a car more powerful and it goes faster accelerating in a straight line. Make it lighter and it goes faster everywhere.", Colin Chapman.
i jak termostat wymieniony?
Poszukuję silnika 3,0 12v
Czesci AR 155 ,146
GG 8401768

BTW, wasze Alfy też wolą chłodzić niż grzać?? Moja ma tak od zawsze, porządnie grzeje jedynie przy samej końcówce zakresu regulacji, ja rozumiem że one są chłodne w pracy i zajebiście oddają ciepło ale żeby aż tak??![]()
Ośmiozaworowy TS opakowany w najszybszy kolor
"Make a car more powerful and it goes faster accelerating in a straight line. Make it lighter and it goes faster everywhere.", Colin Chapman.
ta wymieniony, słoneczko michałowe tel nie odbiera![]()

ta. dziś sam zadzwoniłem...raz wczoraj dzwoniłeś...dziś wymieniam lub jutro. Rano miałem taki przypadek że alfa mi się zagotowała... Na odcinku 8km zrobiło się 130 stopni(prawie) a po jakiś 4km miałem 90c. No i o co chodzi..????przedtem ledwo się dogrzewała. Powietrze z nawiewu leciało cały czas zimne...I nie byłem w stanie na gaz przełączyć. Po 2ch godzinach to samo tyle że mozna było już na gaz. Po kolejnej godzinie wszystko wróciło do stanu z wczoraj:/...myślę że to wina termostatu...Płyn jest. Nawet dokupiłem koncentrat i dolałem...ale mało co weszło.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki