Witam wszystkich mam problem z moim bokserem 1.6 z gazem, przyjechałem wieczorem postawiłem i rano już nie odpalił. Akumulator nowy kreci rozrusznik, iskra jest odpiłem rurkę paliwa leje normalnie z gazu tez nie chce odpalić ,odpinałem czujniki od przepławki, kabel od cewki bezpieczniki tez sprawdzone możne przekaźnik, dodam tylko ze ostatnio są niezłe mrozy tak 16-20 stopni może od tego nie wiem co robić może macie jakieś pomysły z góry dziękuje
a w którym momencie jest iskra? jak czujnik polozenia wału?
ProMoto-Expert Sklep z częściami do aut 502709007 zapraszam
http://www.forum.alfaholicy.org/pozo...naukowego.html

Padł czujnik położenia wału, miałem niedawno to samo wymieniłem używke i śmiga dalej. Pozdro

Witam mam problem bo najprawdopodobniej skonczyło mi sie paliwo poniewaz odpaliłem samochód a za jakeis 5s zgasł i już nie odpala tylko kręci natomiast na gazie odpala bez problemu więc dolałem paliwa ale dalej nic jest ten sam efekt że na benzynie kręci a na gazie odpala bez problemu co mogło się stac i jak można temu pomóc? moja alfa to ts 1.6 z gazem 97r.
A pompa paliwa brzęczy?
Alfa Romeo 155 1.8 T.S. 1992
Alfa Romeo 155 2.5 V6 1992
Alfa Romeo 155 2.0 Q4 1992
I wszystkie są czerwone
Jak jeździłeś z oparami w baku to mogła się pompa skończyć.. Jak przekręcasz stacyjkę w pierwszy poziom to słychać charakterystyczne cyknięcie przekaźnika od pompy? I sama pompa też powinna zabuczeć przed odpaleniem, więc poproś kogoś niech stanie koło tylnego prawego koła i posłucha![]()
AR 146ti 2.0 16v '96- moja EX Bella
AR 155 1.8 16v + podtlenek LPG '97 - obecnie mnie cieszy
AR 159 SW 1.9 JTDm/ AR 166 2.4 JTD - w tym roku mam nadzieję że będzie jedna z tych

Dokładnie jak koledzy piszą . Największy błąd posiadaczy "gazociągów" to jazda na "rezerwie" . Możliwe ,że przekaznik ale stawiam na zjaraną pompe w baku . Nie powinieneś jezdzic na rezerwie z prostego powodu : Pompa jest chłodzona ( bo to przecież silnik elektryczny , ktory sie grzeje ) paliwem . Na rezerwie jest wynurzona i się przegrzewa az wkoncu pali . Sprawdz pompe , wymien , zalej beną 1/4 baku i jak zaczyna rezerwa swiecic to dotankuj bo znowu ci pompa poleci...
No ale najpierw sprawdź, czy to pompaBo wymieniać w ciemno nie ma co, może to tylko przekaźnik etc.
AR 146ti 2.0 16v '96- moja EX Bella
AR 155 1.8 16v + podtlenek LPG '97 - obecnie mnie cieszy
AR 159 SW 1.9 JTDm/ AR 166 2.4 JTD - w tym roku mam nadzieję że będzie jedna z tych
Moja bella tez odmawia współpracy ... kreci ale nie odpala tyle już w niej rzeczy wymieniłam po sprawdzałam .. tak takk olej wymieniony filtry wszystkie tez,świece sprawdzone wymienione na boszowskie iskra jest ,czujnik położenia wału dobry,rozrząd na miejscu,kable nowe kupione,bezpieczniki sprawdzone co jeszcze ? ,aaa lambada kupiona nowa,wtryski sprawdzone "sikają paliwiem" co jeszcze .. przekaźniki co są koło aku sprawdzone,ten czujnik czy co to jest pod siedzeniem kierowcy sprawdzonytakże ja juz nie mam siły ani nerwów do tego auta .. ale walcze z nia .. Sprowadzam jej regularnie nowego mechanika ale cóż z tego jak każdy ręce rozkłada i mówi auto sprawne aczkolwiek nie działa .. jak ktoś ma pomysł niech daje .. A Ps : silniczek krokowy też sprawdzany
pompa cyka jak sie przekreci kluczyk, paliwo ma ...

Może nie ma kompresji, sprawdzali?
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki