T
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
PrzepraszamPróba olejowa polega na tym, że do cylindrów w których stwierdzono zbyt niskie ciśnienie wstrzykuje się niewielką ilość oleju (5-7ml) i ponownie mierzy ciśnienie, aby sprawdzić czy zużyte są pierścienie , zawory, uszczelka pod głowicą czy tak zwana gładź cylindra.
---------- Post added at 14:22 ---------- Previous post was at 14:21 ----------
Hehe, kolega Janio mnie uprzedził![]()
Rozumie zatem że nie ma możliwości podniesienia ciśnienia w jednym cylindrze bez ingerencji w w pozostałe. Chodzi oczywiście, jak zawsze, o koszty?
To raz a dwa czy może to kurcze jakiś ogromny błąd pomiary no bo żeby aż tak niskie było to ciśnienie. Dodam że auto jeździ, a generalnie problemem jest fakt, że wchodzi czasami (jak jest zimny) na zbyt niskie obroty i gaśnie.
Dzięki
Telbi, technicznie można to zrobić, chociaż generalnie tak się nie robi, tak jak nie wymienia się pojedyńczo amortyzatorów, tyle tylko, że tu rozbieranie silnika dla jednego cylindra jest po prostu grą nie wartą świeczki, bo jedyne na czym możesz zaoszczędzić to pierścionki, głowica i tak będzie przynajmniej do splanowania.
---------- Post added at 14:23 ---------- Previous post was at 14:22 ----------
Przepraszam![]()
Trzeba było napisać, że potrzebujesz pokrzepienia, to bym Ci napisał, żebyś spokojnie dalej jeździł i się nie przejmował, tylko pewnie gdybyś któregoś pięknego nie mógł odpalić, to byłbym pierwszą osobą, którą chciałbyś zamordowaćNo to pokrzepiłeś mnie).
Dzięki raz jeszcze
Bez żartów ja tu widzę że większość strzyka na widok diselkaI co z tego, że relikt, skoro się sprawdza. Alfa Romeo Montreal to też relikt a wszyscy na forum strzykają po ścianach na jej widok.