Tak sobie przegladałem allegro i widzę ze obydwie alfy z 99roku czyli 146 i 156 mają inne ceny. 156 jest droższa czasami o kilka tyś. Moje pytanie: czy 146 będzie sporo gorsza od 156? Bo poza wyglądem to z tego co wiem wielkiej róznicy chyba nie ma, a 156 jako sedan ma niepraktyczny ciasny bagażnik.
Może doradzicie czy warto sprzedac 156 i kupić 146 by zostało parę złjeszcze z tego. Bo ja w 156 nie widzę przewagi na jaj korzyść poza wyglądem.
алфа156 Saab 9-3I Turbo msTun 220KM
Moim zdaniem tych aut nie można porównywać. To zupełnie inne samochody. Inna płyta, inna epoka ... Jesli dla kogoś wyglad nie jest taki ważny jak mozliwości przewozowe to może naprawde warto. Jednak ja bym tych aut do siebie nie porównywał. Każde z nich jest piekne i dobre.
http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
SERWIS KLIMATYZACJI
Wypożyczę oryginalne blokady rozrządu: TS 16v 1.8-2.0; V6 24v 2.5-3.0
Pomiar grubości lakieru.
takie porównanie to tylko w TVN Turbo![]()
życie to ściganie reszta to czekanie
to są zupełnie inne auta. Nie mozna porównywać. 146 to starsza konstrukcja. 156 z 99 roku to była gwiazda salonóww eksploatacji tańsza będzie 146. No i jednak.... to auto jest oryginalne, 156 jezdzi duzo wiecej. I przykro napisac, ale w 146 spotkasz alfistę prawie zawsze, a w 156 jezdzi kupa buractwa
Nie tylko rzecz jasna. Ale to "kupcy przypadkowi". To własnie od wejscia 156 na rynek skończyły sie pozdrowienia alfistów na drogach....
Z takim serduchem to musi być piękna jazda... Kupując teraz AR to też bym się rozglądał za 146 2.0Ti bądź 156 2.5v6... :twisted: :wink:Napisał J@rek
Blu Pervinca Metallizzato
![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki