Mam pytanie...
[145] Na tablicy rozdzielczej swieci mi cały czas na czerwono taki mały obrazek.. hm.. osoba zapięta pasami, a przed nią kółko.. co to jest za obrazek ? czyżby moja Alfka nie posiada AIRBAG'a? powiedzmy w kierownicy?(( czyżby kiedyś poduszka powietrzna musiała interweniować?! pomocy!
))
ceemack thanked for this post

Pewnie nie masz airbaga a powinieneś mieć jak masz tą kontrolke albo jest i coś nie tak z airbagiem ,zobacz czy jest napis na kierownicy "airbag"
A wersja z roku 1997r. ma poduszke czy nie?
Jedno auto ma a drugie nie ma. Zalezy od wyposazenia. Powinno pisac na kierownicyNapisał kubatron

albo jezeli odlaczyles licznik a byl przekrecony kluczyk to tez zaczyna sie swiecic

Moja Alfka jest z rocznika 1999 r. auto kupiłem niedawno od znajomego.. na kierownicy jest napisane AIRBAG.. oraz na kokpicie na wysokości pasażera i dwa w bocznych częściach siedzeń.. dziś zauważyłem, że AIRBAG który jest w kierownicy znajduję się nad pedałami.. także wychodzi na to, że są wszystkie AIRBAGi.. na drzwiach jest kontrolka.. wygląda mi na wymianę AIRBAGA, był zaznaczony rok 2009.. miesiąc sierpień.. ale o co chodzi to nie mam pojęcia.. serwisuje sie AIRBAGi? :> na chłopski rozum.. nie.. chyba będę musiał przejechać się do ASO oni stwierdzą co jest grane![]()
air baga się nie serwisuje...na tej nalepce znajduje się napis że w 2009roku należy wymienić ładunek wybuchowy, który jest odpowiedzialny za wystrzał air baga w razie potrzeby(kolizji) to tak jak się legalizuje gaśnice...oddajesz do serwisu i gość sprawdza Ci czy nabój w gaśnicy działa, żeby w razie potrzeby nie było zmoki( ja taką z gaśnicą miałem kiedyś ) pozdrawiam
alfa romeao 146 1,9TD

Thx All za odpowiedzi![]()
A jeśli chodzi o wymiane tego ładunku to gdzie takie rzeczy się robi?![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki