Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale 145/146/155 - Forum poświęcone modelom 145 [1994-2001], 146 [1995-2001], 155 [1992-1997] - wymiana uwag nt. użytkowania, serwisowania, rozwiązywania problemów z zawieszeniem, układem wydechowym, kierowniczym, hamulcowym itd.
    Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Lubin
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    8 h 31 m

Domyślnie [145] Kilka intrygujących rzeczy...

Gdy poruszam się swoją Alfką, słyszę po bokach (bocznych drzwiach, wersja 3 drzwiowa) dziwne odgłosy, tak jakby skrzypiały mi drzwi, co zrobić żeby tak już nie skrzypiały, piszczały...?

Jeszcze jedno.. nad zestawem wskaźników, słysze szumy, pewnie muszę rozkrecić (ciekawe jak..) i sprawadzić co tam się dzieje, może jakies zwarcie.. są momenty, że nic mi nie szumi

Jeeeeeeeeeeeeeeeeeszczeeeeeeeeee jednoooooooooo.. lewe drzwi od kierowcy nie mają blokady.. jak je otworze to mi spadają i się zamykają drzwi.. prawe drzwi mają blokade.. jak to naprawić?!

Co Wy na to wszystko? czekam na odpowiedzi..
    Pozdrawiam Alfaholiców!

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Świdnik/Warszawa
    Auto
    Było AR 146 1.4 TS Jest AR 166 2.4 JTD
    Czas spędzony na forum
    18 h 1 m

Domyślnie Re: Kilka intrygujących rzeczy...

Cytat Napisał alfaholic145JTD
    Gdy poruszam się swoją Alfką, słyszę po bokach (bocznych drzwiach, wersja 3 drzwiowa) dziwne odgłosy, tak jakby skrzypiały mi drzwi, co zrobić żeby tak już nie skrzypiały, piszczały...?
    Myślę ze kiedyś ktoś zdejmował boczki i nie założył nowych zapinek w miejsce tych które udało sie zepsuć
    niech zyja idioci którzy pala sprzegło myślać ze palą gume

http://www.forum.alfaholicy.net/topi...46-vt12877.htm

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Lubin
    Czas spędzony na forum
    8 h 31 m

Cytat Napisał kozi146
    Myślę ze kiedyś ktoś zdejmował boczki i nie założył nowych zapinek w miejsce tych które udało sie zepsuć
    W którym miejscu są te zapinki ?

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    St Albans/Wroclaw
    Czas spędzony na forum
    8 m

Jeeeeeeeeeeeeeeeeeszczeeeeeeeeee jednoooooooooo.. lewe drzwi od kierowcy nie mają blokady.. jak je otworze to mi spadają i się zamykają drzwi.. prawe drzwi mają blokade.. jak to naprawić?!
    Wymienic ciegno, tzw. ogranicznik drzwi. Koszt nowego to 30-40zl. Nie rade kupowac uzywanego. Aby go wymienic trzeba miec waska reke oraz zdjac boczek drzwi.

Bez dobrego zestawu wkretakow i kluczy nie radze sie za to brac, bo sruby czesto sa zapieczone.

Ostatnio to robilem w Gtv i juz wiem dlaczego serwis zaspiewal sobie ponad 80 funtow za wymiane (kur... niewygodna operacja). U mnie jedna sruba byla bardzo zapieczona, na szczescie WD40 i 2 piwa czekania rozwiazaly sprawe, choc juz jej potem nie wkrecilem.

Pozdrawiam
    Klauidiusz
    ----------------------
    AR 156 1.8 TS (04/2000r.) - byla kiedys
    AR 156 1.8 TS (04/2000r.) - byla niedawno (www.fotogalleria.info/alfa)
    AR Gtv 2.0 TS (09/1998r) - jest obecnie
    www.fotogalleria.info

ViP Romeo Avatar Lesio
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Alfa 146 1.4 T.S '98, Seicento 1.1 '00
    Czas spędzony na forum
    6 d 18 h 47 m

Domyślnie

A skrzypi Ci boczek czy raczej drzwi. Bo jak drzwi to spróbuj je podciągnąć na zawiasie zamka i dokręć śruby na dwóch zawiasach z przodu.
    Jak piszczy Ci boczek to kup taśmę filcową i obklej jego brzegi, szczególnie tam gdzie styka się z gumą.
    Zapinki są w boczku jak go ściągniesz to zobaczysz wypustki na nie.

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Lubin
    Czas spędzony na forum
    8 h 31 m

Domyślnie

Cytat Napisał Lesio
    A skrzypi Ci boczek czy raczej drzwi. Bo jak drzwi to spróbuj je podciągnąć na zawiasie zamka i dokręć śruby na dwóch zawiasach z przodu.
    Jak piszczy Ci boczek to kup taśmę filcową i obklej jego brzegi, szczególnie tam gdzie styka się z gumą.
    Drzwi skrzypią, strasznie denerwujący odgłos...

Dzięki koledzy, w poniedziałego albo wtorek zacznę coś działać ))) pozdrawiam )

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Świdnik/Warszawa
    Auto
    Było AR 146 1.4 TS Jest AR 166 2.4 JTD
    Czas spędzony na forum
    18 h 1 m

Domyślnie

zapiki sa przymocowane do "boczku". Jak go odczepisz to ujrzysz
    niech zyja idioci którzy pala sprzegło myślać ze palą gume

http://www.forum.alfaholicy.net/topi...46-vt12877.htm

ViP Romeo Avatar Rufik
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    wigry 3/AR166 1,4 tdi
    Czas spędzony na forum
    3 d 23 h 24 m

Domyślnie

silikon w sprayu i do dzieła
    a jak nie pomoże to jak kolega wyżej napisał podnieś drzwi na zamku i będzie gites
    [IMG][/IMG]Lubia chlyb ze tustym

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Lubin
    Czas spędzony na forum
    8 h 31 m

Cytat Napisał gALL
    Wymienic ciegno, tzw. ogranicznik drzwi. Koszt nowego to 30-40zl. Nie rade kupowac uzywanego. Aby go wymienic trzeba miec waska reke oraz zdjac boczek drzwi.

Bez dobrego zestawu wkretakow i kluczy nie radze sie za to brac, bo sruby czesto sa zapieczone.

Ostatnio to robilem w Gtv i juz wiem dlaczego serwis zaspiewal sobie ponad 80 funtow za wymiane (kur... niewygodna operacja). U mnie jedna sruba byla bardzo zapieczona, na szczescie WD40 i 2 piwa czekania rozwiazaly sprawe, choc juz jej potem nie wkrecilem.

Pozdrawiam
    Klauidiusz
    Dobrze piszesz, cięgno poszło.. kupiłem oryginał z ASO za 50 zł, mam zamiar sam wymienić.. mam nadzieję, że sobie poradzę wiem, że będzie ciężko, bo faktycznie dostać się tam i cokolwiek zrobić to nie lada wyczyn

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Lubin
    Czas spędzony na forum
    8 h 31 m

Domyślnie

Cytat Napisał Lesio
    Śruby są dokręcony na maxa nic nie muszę dokrecać.. mam na myśli te 3 śruby... widocznie jest inny problem z tymi boczkami... hmm..

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

brak tagów :(

Zakładki

Uprawnienia