Witam wszystkich! mam pewien problem. wymienilem ostatnio sprzeglo i po wymianie zaczela mi czasem migac kontrolka recznego, a ostatnio podczas hamowania zapala sie czerwona kontrolka ( ko³o a po obu stronach przerywanymi nawias) dolalem plynu reczny juz nie swieci a ta druga kontrolka podczas ostrgo hamowania sie zapala i potem sprawdzalem na postoju przy odpalonym silniku wciskac mocno hamulec to tez sie wlacza!!! co ma sprzeglo do hamulca to wyjasniam ze mechanik sciagnal cala kolumne od strony kierowcy i moze wtedy sie cos poruszalo!
mam jeszcze jedno pytanie co to za wiatraczek obok kierownicy po prawej stronie, widzialem ze wszystkie to maja ale nie mam pojecia od czego to jest!
z gory dziekuje wszystkim za pomoc Pozdrawiam!

Kontrolka, któr± nazwa³e¶ "od rêcznego" oprócz za³±czenia hamulca rêcznego sygnalizuje niski poziom p³ynu hamulcowego w zbiorniczku wyrównawczym.
Co ma sprzêg³o do hamulca? Oba te uk³ady maj± wspólny element tj. wspomniany ju¿ wcze¶niej zbiorniczek wyrównawczy p³ynu hamulcowego.
Kontrolka z "przerywanym nawiasem" oznacza tak, jak nadmieni³ przedmówca zu¿ycie klocków hamulcowych. Je¶li Ciê to denerwuje mo¿esz tymczasowo odpi±æ wtyczki przy klockach hamulcowych, ale klocki i tak musisz wymieniæ na nowe - koszt ok. 80 z³ :>>
Errare humanum est - Myliæ siê jest rzecz± ludzk±.
"Wiatraczek" to czujnik temp. wewnêtrznej.
dzieki wszystkim za informacje!! pozdrawiam
Kolego Apollo uzupe³nij PROSZÊ Profil. :>>>

A czy jest mo¿liwym ¿e owa kontrolka ¶wieci siê z powodu niedzia³aj±cego hamulca rêcznego? Bo akurat mój jest niedyspozycyjny.. a ilo¶æ p³ynu jest w porz±dku.

Zatem pewnie i mnie czeka wymiana klocków, chyba ¿e to co¶ z czujnikiem.
Kontrolka "rêcznego' ¶wieci zazwyczaj gdy p³ynu hamulcowego jest za ma³o (widaæ to np podczas gwa³townego przyspieszania)
Aktualnie 1 u¿ytkownik(ów) przegl±da ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 go¶ci)
Zak³adki