No i tak jak w temacie, wszystkie pozostałem kontrolki na mojej desce się świecą tylko ta jedyna nie działa. No chyba, że nie rozumiem działania kiedy ma się ona zapalać.. ? Może to być wina jakichś czujników?
No i tak jak w temacie, wszystkie pozostałem kontrolki na mojej desce się świecą tylko ta jedyna nie działa. No chyba, że nie rozumiem działania kiedy ma się ona zapalać.. ? Może to być wina jakichś czujników?
Podłączę się do pytania, bo u mnie jest tak samo
a sprawdzaliscie czy jest wlozona zarowka /? moze poprzedniego wlasciciela draznilo jak jezdzil bez pasow. ja mialem to samo okazalo sie ze zarowka byla spalona... ale wiem ze ludzie tez je wyciagaja
Na zapłonie zapalają mi się 'kontrolnie' wszystkie kontrolki, łącznie z tą od pasów. Dlatego też wykryłem problem bo zauważyłem, że mam coś takiego jak czujnik od nie zapiętych pasów tylko nie działa. Dodam, że z 'elektryki' nie działa mi jeszcze drugi przełącznik od podnoszenia//opuszczania elektrycznych szyb, drugi tzn. mam na myśli ten, który jest po stronie kierowcy a odpowiada, za szybę pasażera. Czy możliwa jest wina spalonego bezpiecznika?
Niewiem jak w 146 ale w 155 pod siedzeniem sa przewody i kostka laczaca czujnik pasow.Sprawdz ja moze jest rozlaczona.
Jezeli przycisk od szyby od strony pasazera dziala to nie bedzie to bezpiecznik a bardziej wina samego przelacznika ktory prawdopodobnie sie sypnal.Trzeba to poprostu sprawdzic.Dobrze by bylo jakbys mial drugi taki wlacznik.Zamienilbys i by sie okazalo albo i nie :wink:
W 146 czujnik zapięcia pasów pierwsze słysze no chyba że mam jakąś dziwną wersje bez tego ;//
Lesio napisalem ze niewiem ale w 155 jest bo mam.
Wiem wiemNapisał Lukasz A.
Chodziło mi o kolegę który założył temat
Dzieki za rady.
Lesio, no chodzi mi o kontrolkę na rozdzielce, z człowiekiem przeplecionym pasami. Co ona może innego oznaczać jak to, że ktoś ma nie zapięte pasy?
Ja nigdy czegoś takiego nie widziałem u siebie nie wiem czy nawet mam coś takiego na desce, a zwykle oznaczała że kierowca ma nie zapięte pasy.