[145] JTD Koło jednomasowe zamiast dwumasu.

Wicked

Nowy
Auto
145 1.4 TS
Witam

Czy ktoś robił przeróbkę jak w tytule? Znam potencjalne "zagrożenia" płynące z tego typu mod'a, ale chciałbym usłyszeć opinie ludzi, które mają to już za sobą.

Witam

Czy ktoś robił przeróbkę jak w tytule? Znam potencjalne "zagrożenia" płynące z tego typu mod'a, ale chciałbym usłyszeć opinie ludzi, które mają to już za sobą.
Gdzieś widziałem Valeo jako zamiennik dwu-masy.Więc jeśli robi to taka firma to chyba zagrożenia nie ma.Po za tym starsze auta nie miały dwumasowych kółek i dawały radę.

Mówisz o zestawach Valeo do konwersji na zwykłe koło zamachowe, niestety nie są one dostępne do 145.

Uderzę do Omen'a, może coś mi podpowie. Przymierzam się do kupna 145 JTD po powrocie do Polski, miłość do Alfy i modelu 145 pozostała.

zajrzałem do tematu sam ;) mam prawie gotowe takie koło bo to, to samo co w 147 JTD
temat ogólnie nie jest taki łatwy i prosty jakby się wydawało.
I jeżeli nie planujesz walczyć z mocą itd to po prostu nie warto się tym interesować.

zajrzałem do tematu sam ;) mam prawie gotowe takie koło bo to, to samo co w 147 JTD
temat ogólnie nie jest taki łatwy i prosty jakby się wydawało.
I jeżeli nie planujesz walczyć z mocą itd to po prostu nie warto się tym interesować.

Tzn powiem tak. Auta jeszcze nie mam, w tej chwili jestem za granicą, ale wracam do Polski. Z mojej byłej 145 TS byłem zadowolony, ale chcę teraz spróbować diesla.

Montowałem kiedyś zestawy Valeo do konwersji na koło jednomasowe w samochodach klientów i wiem, że się to sprawdza, natomiast nie mam pojęcia jak to wygląda w przypadku JTD.

Omen, możesz powiedzieć jakie dokładnie koło zastosowałeś i jakie trzeba wykonać przeróbki?

Całkowicie nieopłacalny zabieg. Dzięki za odpowiedź.

Wysłane z Galaxy S3 przy użyciu Tapatalk 2

Niestety Valeo nie produkuje takich zestawów do Alf,z moich doświadczeń i opinii mechaników najlepiej sprawdza się to rozwiązanie w grupie Vw.

myślisz, że nie wiem jakie są wady tego rozwiązania ?
dodałbym jeszcze kilka faktów do tego co tu piszą.

Amortyzatory
Powrót