witam mam pytanko czy z racji tego ze mam ciezko z dostepem do opon zimowych wiadomo jak to na wyspach nie uzywaja , bo po co . Udalo mi sie znalezc michelinki ,ale rozmiar taki nie ciekawy 195/60/15 , da sie je wsadzic i przejechac 2 tys km do polandu czy nie ?hehehe
Alfa Romeo 145 1.4 TS (swap 2.0 TS - 175 bhp)
Mazda Rx-8 (231bhp)
W serii wychodziły 15 o rozmoarze 195/55 więc myślę że na profilu 60 też się uda pojeździć. Żwłaszcza że większość trasy pokonasz po równej autostradzie to powinno się uać![]()
problem jest taki ze w aucie beda 4 osoby :/ ,a jak wyjade na polska trase o dystansie 70 km , piekna trasna z niemiec do wrocka , hahah
Mazda Rx-8 (231bhp)
Hehe Olszyna - Wrocław: tutu tutu tutu... ach, te kochane płyty![]()
Przy dociazeniu moze trzec czasem na tyleNapisał Alfista
![]()
wejdą, sam mam takie + obniżone seryjnie zawieszenie i naturalnie przy maksymalnym obciążeniu ocierają koła o nadkola, lecz to zjawisko ma również miejsce przy oponach 205/15/50
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko czasami ich wyprzedzić

pewnie wejdzie.tyle ze zimowka o szerokosci 195 to nie jest najlepszy wybor(chyba ze bardziej od zachowania stawiasz na wyglad na zimowkach) zimowka powinna byc wezsza od letniej,wtedy spelnia swoje zadanie jak nalezy.Napisał kusus
IK@R 3991*PyraTeam 210* AR 146 1,6T.S;145 1,4T.S ; 156 1,8 T.S-EX**JEST: 155 T.S 2,0 8v SUPER ;STILO JTD
no tak wiem dokladnie z tymi rozmiaram , ale pomysl ze tak trudno tutaj dostac jakies zimowki , w takich rozmiarach ze szok :p , znalazlem te co podalem wyzej rozmiary z felgami za 90 funtow cztery michelin nowki ,a w nowe nie chce inwestowac tym bardziej ze jest to podroz tylko do polski bo auto zostawiam w polsce , a zawsze lepiej jakies miec nic nie miec w ogole :p
Mazda Rx-8 (231bhp)
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki