Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16
  1. #11
    Użytkownik Alfa i Omega Avatar Moyset
    Dołączył
    11 2013
    Mieszka w
    Lutcza, między Rzeszowem a Sanokiem
    Auto
    AR 155 2.0 TS 8V.
    Postów
    442

    Domyślnie

    Panowie nagrzewnica już naprawiona. Powodem był jej zawór, który udało się podebrać z Lancii. Długo się jednak nie nacieszyłem. Wczoraj jadąc do pracy (nic dziwnego się nie działo), zatrzymałem się na stacji po fajki. Po wypaleniu kopciucha, Alfa już nie odpaliła. Kreci ale nie odpala. Temperatura silnika była jak trzeba czyli 90 stopni, za to ucichła pompa paliwa przy rozruchu. Nie ma paliwa - taki jest efekt. Więc dziś laweta i do warsztatu. Przy zjeżdżaniu z najazdów o dziwo odpaliła bez problemu. Potem też. Ale chwile postała i znowu pompa nie pracuje. Nadmienię, że zasilanie na wtyczce pompy jest. Macie jakieś pomysły co tam w baku się mogło porobić?

  2. #12
    Administrator ds. moderatorów Romeo Avatar 75andrew155
    Dołączył
    05 2006
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    155 V6 1996 .r 155V6 1995r 3.0 12V
    Postów
    11,164

    Domyślnie

    Cytat Napisał Moyset Zobacz post
    Panowie nagrzewnica już naprawiona. Powodem był jej zawór, który udało się podebrać z Lancii. Długo się jednak nie nacieszyłem. Wczoraj jadąc do pracy (nic dziwnego się nie działo), zatrzymałem się na stacji po fajki. Po wypaleniu kopciucha, Alfa już nie odpaliła. Kreci ale nie odpala. Temperatura silnika była jak trzeba czyli 90 stopni, za to ucichła pompa paliwa przy rozruchu. Nie ma paliwa - taki jest efekt. Więc dziś laweta i do warsztatu. Przy zjeżdżaniu z najazdów o dziwo odpaliła bez problemu. Potem też. Ale chwile postała i znowu pompa nie pracuje. Nadmienię, że zasilanie na wtyczce pompy jest. Macie jakieś pomysły co tam w baku się mogło porobić?
    Może to filtr paliwa jest przytkany?

    Alfa Romeo 75 Turbo 1987
    alfa Romeo 75 Turbo America 1990
    Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
    Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
    Alfa Romeo 155 V6 1996
    Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995

  3. #13
    Użytkownik Alfa i Omega Avatar Moyset
    Dołączył
    11 2013
    Mieszka w
    Lutcza, między Rzeszowem a Sanokiem
    Auto
    AR 155 2.0 TS 8V.
    Postów
    442

    Domyślnie

    No nie można tego wykluczyć, po 26 latach zapewne w baku jest masa syfu. Ale czy filtr mógłby odciąć pompę paliwa, w sensie że nie uruchomiła by się?

  4. #14
    Administrator ds. moderatorów Romeo Avatar 75andrew155
    Dołączył
    05 2006
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    155 V6 1996 .r 155V6 1995r 3.0 12V
    Postów
    11,164

    Domyślnie

    filtr jest za pompą paliwa pod podłogą

    Alfa Romeo 75 Turbo 1987
    alfa Romeo 75 Turbo America 1990
    Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
    Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
    Alfa Romeo 155 V6 1996
    Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995

  5. #15
    Użytkownik Alfa i Omega Avatar Moyset
    Dołączył
    11 2013
    Mieszka w
    Lutcza, między Rzeszowem a Sanokiem
    Auto
    AR 155 2.0 TS 8V.
    Postów
    442

    Domyślnie

    No tak wiem, jego już wymieniałem, ale może coś znowu zassał. Ale zapewne to pompa już praktycznie umarła. W moim nowym aucie nawet jej nie słychać, a w Alfie już o sobie głośno dawała znać.

  6. #16
    Użytkownik Romeo Avatar Jerry1
    Dołączył
    12 2009
    Mieszka w
    KRA
    Auto
    155 2.5 V6
    Postów
    1,077

    Domyślnie

    Trzeba sprawdzić przekaźniki które są na grodzi silnika
    Jeden z nich u mnie szwankował i miałem podobne objawy choć pozornie był sprawny
    Podmieniłem na zapasowy i zero problemów od tego czasu
    155 2.5 V6 '92
    145 1.6 TS '98

Podobne wątki

  1. [159] Temperatura cieczy chłodzącej plus klima 1.9jtd
    Utworzone przez FilipoInzhagi w dziale 159/Brera/Brera Spider
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 11-05-2018, 06:48
  2. Podgrzewacz cieczy chłodzącej
    Utworzone przez slawex1983 w dziale 156
    Odpowiedzi: 71
    Ostatni post / autor: 04-11-2012, 22:34
  3. Korek zbiorniczka wyrownaczwego cieczy chłodzącej
    Utworzone przez piotrek1110 w dziale 166
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 10-05-2012, 20:49
  4. Temperatura cieczy chłodzącej 100st/C czy to normalne?
    Utworzone przez ArturR_1975 w dziale 156
    Odpowiedzi: 43
    Ostatni post / autor: 13-04-2012, 07:43
  5. [156] Wskaźnik temperatury cieczy chłodzącej
    Utworzone przez Bartosz w dziale 156
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 21-11-2008, 22:06

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory