Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8
  1. #1
    stacy
    Gość

    Domyślnie Wcieraczki przednie nie chcą się wyłączyć Alfa 146

    Witam.
    Sprawdziłem przekaznik i bezpiecznik są dobre, zdjołem kleme plusa żeby zresetować kompa też nie pomogło.Narazie wyciągam bezpiecznik ale jak długo tak można.Proszę o pomoc co jeszcze mogę sam zrobić.

  2. #2
    Administrator ds. moderatorów Romeo Avatar 75andrew155
    Dołączył
    05 2006
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    155 V6 1996 .r 155V6 1995r 3.0 12V
    Postów
    11,075

    Domyślnie

    Może trzeba rozkręcic przełącznik wycieraczek pod kierownicą

  3. #3
    stacy
    Gość

    Domyślnie

    Witam
    Rozkręciłem przełącznik pod kierownicą ale jest sprawny.Dla pewności z wyłacznika wyjołem styk ruchomy i ponownie zabudowałem niestety wycieraczki dalej pracowały co wyklucza niesprawność wyłącznika.Mam pytanie czy komputer ma coś wspólnego z wycieraczkami i jak są rozwiązane tryby pracy z opóznieniem nap.stała czasowa na(RC) lub inny sposób.

  4. #4
    Administrator ds. moderatorów Romeo Avatar 75andrew155
    Dołączył
    05 2006
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    155 V6 1996 .r 155V6 1995r 3.0 12V
    Postów
    11,075

    Domyślnie

    :shock: ?

  5. #5
    Administrator Romeo Avatar Piotriix
    Dołączył
    10 2005
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.
    Postów
    5,086

    Domyślnie

    prawdopodobnie jest tam modul elektroniczny tylko do wycieraczek i on ci siadl tylko niestety nie wiem gdzie on jest ale pewnie jak bys poszedl po kablach od kierownicy to go znajdziesz

  6. #6
    stacy
    Gość

    Domyślnie

    Witam.
    Powodem niesprawności wycieraczek był przełącznik obrotowy na silniczku, jest on zabudowany na przekładni slimakowej.Rozebrałem przełącznik i styki stałe podgiołem w strone części ruchomej ,następnie złożyłem w odwrotnej kolejności.Założylem mechanizm i po uruchomieniu wycieraczki działają prawidłowo.Dziękuje wszystkim za pomoc.

  7. #7
    Administrator Romeo Avatar Piotriix
    Dołączył
    10 2005
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.
    Postów
    5,086

    Domyślnie

    no tak .nikt nie pomyslal o mechanizmie powrotnym w silniczku :mrgreen:

  8. #8
    Użytkownik Maniak resoraków
    Dołączył
    03 2007
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 156 SW 2,4 JTDm, byly: AR 156 SW 1,9 JTDm; AR 145 1,6 TS
    Postów
    42

    Domyślnie

    Witam

    Mam to samo - u mnie nie chca sie wylaczyc obie wycieraczki, przod i tyl.
    Ma ktos moze fotki przelacznika i tych stykow?

    Pozdrowienia

Podobne wątki

  1. Alfa 147 Bieg 2,4,wsteczny nie chcą wejść
    Utworzone przez arclight w dziale 147
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 09-07-2012, 11:23
  2. wycieraczki nie chcą się wyłączyć
    Utworzone przez limak2703 w dziale 156
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 29-04-2012, 14:40
  3. Wcieraczki sie nie wyłączają
    Utworzone przez limak2703 w dziale 156
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 25-02-2012, 15:29
  4. Tylne szyby nie chcą działać ;/
    Utworzone przez FrankyFurbo w dziale 166
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 11-05-2010, 22:08

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory