Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21
  1. #1
    Administrator ds. społecznych Romeo Avatar Majkel
    Dołączył
    10 2005
    Mieszka w
    Koszalin, Gdynia
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 8V
    Postów
    2,904

    Domyślnie Ogrzewanie 155

    Mam taki problem. Nie mam nadmuchu ciepłego powietrza. Zimne leci, a ciepłe nie. Węże które dochodzą do nagrzewnicy sa ciepłe(oba).Kierunki nawiewu(szyby,korpus,nogi) działają bezproblemu. Dopowiem jeszcze że mam elektroniczne sterowanie nawiewami i klimatyzacje(nie nabitą )

  2. #2
    Administrator ds. moderatorów Romeo Avatar 75andrew155
    Dołączył
    05 2006
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    155 V6 1996 .r 155V6 1995r 3.0 12V
    Postów
    11,146

    Domyślnie

    U mnie wszystko zależy od ustawienia temperatury

  3. #3
    Administrator ds. społecznych Romeo Avatar Majkel
    Dołączył
    10 2005
    Mieszka w
    Koszalin, Gdynia
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 8V
    Postów
    2,904

    Domyślnie

    Ja wlasnie czy ustawie na maxa HI czy na minimum LO to cały czas mam to samo powietrze

  4. #4
    Administrator Romeo Avatar Piotriix
    Dołączył
    10 2005
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.
    Postów
    5,313

    Domyślnie

    jest kilka mozliwosci 1 to czujnik temperatury /kratka po prawej ponizej kierownicy /odkrec i zobacz czy wiatraczek sie kreci druga to po odkreceniu od strony kierowcy boczku na tunelu zobaczysz silniczek krokowy od nagrzewnicy sprawdz go .powyzej bedzie silniczek od klapy zimne cieple rowniez sprawdz.no i jeszcze czujnik temp ale zewnetrznej lewe lusterko pod spodem podgrzej go zobacz czy reaguje na zm temp na wyswietlaczu/ zakladam ze masz climatronik/ tylko nie zapalniczka :mrgreen:

  5. #5
    Administrator ds. społecznych Romeo Avatar Majkel
    Dołączył
    10 2005
    Mieszka w
    Koszalin, Gdynia
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 8V
    Postów
    2,904

    Domyślnie

    Od strony kierowcy widzialem dwa silniczki. jeden obsluguje kierunek nawiewu a drugi otwiera zawór w nagrzewnicy oraz reguluje jakas klapke. odkrecilem go(działa). Postanowilem sam sobie otwirac zawór i ruszalem ta klapka...ale jakos bez porażającego efektu. Bardz..ale to bardzo delikatne odczucie cieplego powietrza było(gdy ruszalem ta klapka).....ale moze tylko dlatego ze bardzo chcialem to poczuc

  6. #6
    Administrator Romeo Avatar Piotriix
    Dołączył
    10 2005
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.
    Postów
    5,313

    Domyślnie

    majkel ty masz gaz ? wez morsa i scisnij wezyk od parownika i zobacz czy grzeje ok i napisz jaki efekt/ tylko wez na benzynie to zrob

  7. #7
    Administrator ds. społecznych Romeo Avatar Majkel
    Dołączył
    10 2005
    Mieszka w
    Koszalin, Gdynia
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 8V
    Postów
    2,904

    Domyślnie

    Mam gaz... jakiego morsa? A czego powinienem sie spodziewac?

  8. #8
    Administrator Romeo Avatar Piotriix
    Dołączył
    10 2005
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.
    Postów
    5,313

    Domyślnie

    no takie szczypce moga byc i kombinerki ale potrzebna ci druga osoba scisnij i zobacz czy grzeje

  9. #9
    Administrator ds. społecznych Romeo Avatar Majkel
    Dołączył
    10 2005
    Mieszka w
    Koszalin, Gdynia
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 8V
    Postów
    2,904

    Domyślnie

    Podjałem inne działanie. Spuscilem wode z układu chłodzenia i odkreciłem ten kruciec ktory doprowadza wode do nagrzewnicy. Okazalo sie ze....no nie działa...nie reaguje.mechanizm ktory go zamyka i otwiera złamał sie chyba w środku.Mogło to wogóle nie doprowadzać wody cieplej do nagrzewnicy. Odprowadzajacy wąż mógłbyć ciepły gdyż ogrzał sie od silnika...wstecznie nabierał ciepłą wodę, a nie z nagrzewnicy.

  10. #10
    Administrator ds. społecznych Romeo Avatar Majkel
    Dołączył
    10 2005
    Mieszka w
    Koszalin, Gdynia
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 8V
    Postów
    2,904

    Domyślnie

    Wymieniłem zawór nagrzewnicy...i.....i nic. Dalej nie leci ciepłe powietrze. Nagrzewnica jest drożna(dmuchałem przez nią) Moze strumień zimnego powietrza nie jest kierowany na nagrzewnice.
    Piotrix, zrobiłem tak jak mowiles(scisnąłem jeden z wezy idących na parownik). Niestety bez efektu.

Podobne wątki

  1. [145] Ogrzewanie
    Utworzone przez Kris1979r w dziale 145/146/155
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 10-12-2012, 16:17
  2. ogrzewanie
    Utworzone przez Miszek74 w dziale 156
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 18-01-2011, 11:35
  3. Ogrzewanie
    Utworzone przez Rupek 1 w dziale 156
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 14-04-2009, 18:03
  4. [146] ogrzewanie
    Utworzone przez DIABEŁ w dziale 145/146/155
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post / autor: 01-02-2009, 09:03
  5. [146] ogrzewanie
    Utworzone przez DIABEŁ w dziale 145/146/155
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post / autor: 11-12-2008, 09:44

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory