[155] ALFA ROMEO 155V6 ( foty,historia, technika, dyskusje )

No właśnie jest inny bo tych od TSa jest od groma od Vki nie ma nigdzie

Do TSa mam 3 sztuki, 155tek miałem kilkanaście, to i gratów trochę zostało.
Wiązkę chętnie nabędę, ponieważ moja 2 jest pocięta przy demontażu gazu i trochę z niej brakuje.
Silnik ze skrzynią 6B już siedzi w budzie, sprzęgło działa, ale póki co nic poza tym, ponieważ czekamy na flansze do wydechu. I linki muszę od czegoś dobrać/dorobić.
Jak zadziała zdam relacje.

Silnik ze skrzynią 6B już siedzi w budzie, sprzęgło działa, ale póki co nic poza tym, ponieważ czekamy na flansze do wydechu. I linki muszę od czegoś dobrać/dorobić.
Jak zadziała zdam relacje.
Jestem ciekawy jak to wszystko będzie chodzić

110km/h przy V biegu
koło 215/40/16
dziś mierzone

155V6 2.5 orginał

muszę sprawdzić jak w tej czarnej to wyglada

Drodzy koledzy, skarbnico wiedzy posiadaczy kredensów. To tyle wstępu :)
Jako, ze nikt nie jest omnibusem mam pytanie, czy ktoś miał podobny problem.
Bije mi przód, aż od 130 chce mi kierownicę z rąk wyrwać. Czy ktoś miał podobny problem ???
Wymienione:
- 3 różne zestawy kół - całe, różne wymiary,
- wszystkie nowe przeguby,
- nowe łożyska,
- wyczyszczone i poskładane od nowa tarcze i klocki - jak nowe przylgnie,
- druga skrzynia biegów,
- nowe amortyzatory, na starych było to samo,
- wszystko wygląda, że jest ok, a jest tragedia.

Czy miał ktoś przypadek krzywych półosi ? bo już chyba tylko to pozostało. Mam kłopot, bo nie mam do nich łatwego dostępu niestety.
Pomysły mi/nam się powoli kończą, a na mocniejszym silniku jest naprawdę kiepsko, bo samochód się dziko napędza, szczęście, ze nie mogę go kręcić powyżej 4 kprm.

mi też lekko bije jak wyjadę po długim postoju,ale mam łożyska do wymiany bo już je słychać i myślę że to jest przyczyną

Moim zdaniem to w 90% wina kół lub opon telepanie kierownicą inne to wszystko co się kręci(piasty, półoś i może całkowicie skopana zbieżność
Leciałem swoja czarna pierdziawką
V bieg 3000 obrotów i prędkość 118-120km/h

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót