Witam serdecznie forumowiczów!
Ja i moja Alfa prosimy Was o pomoc
Może pokrótce opiszę swój problem, a mianowicie po ostatnich obfitych deszczach zalało im samochód. Mam dwie kałuże pod nogami kierowcy i pod nogami pasażera za nim. Auto stało przez tydzień pod domem, a drzwi i szyby były pozamykane. Uszczelki w drzwiach sprawdzone, zacieków nigdzie nie widać. Wstępnie dowiedziałem się, że może to być zatkany odpływ w podszybiu, więc postanowiłem wziąć sprawy w swoje ręce i je rozebrać i udrożnić. Tu napotkałem się na problem, ponieważ nie dałem rady zdemontować wycieraczek, a parzcież jest to niezbędne , aby zdemontować plastikową osłonę pod szybą.
Jeżeli ktoś mógłby mi pomóc proszę o odpowiedzi na kilka pytań:
Pyt. 1. Jak zdemontować te wycieraczki ?![]()
Pyt. 2. Jak czyści się podszybie?? Wystarczy oczyszczenie z liści i innego syfu ?? Czy trzeba jeszcze przetykać jakieś kanały? Macie może jakieś zdjęcia ja to wygląda krok po kroku?
Pyt. 3. Chciałbym wymienić całą matę podłogową (tą miedzy blachą, a wykładziną), ponieważ w tamtym roku miałem zalany samochód przez zatkany odpływ po stronie pasażera i od tamtej pory mam nieprzyjemny zapach w aucie. Którą matę wybrać??, bo znalazłem ich trochę na alle***.
Pyt. 4. Przyczyną zalania może być coś innego?![]()
Z góry dziękuję za pomoc
Pozdrawiam