Poległem na tym zamku bagażnika ...
Sebek jeżeli możesz - zrób zdjęcie po zdjęciu pokrywy - z widokiem na kostke 1f kostka czarna z czerwoną wajchą (40 pinowa po lewej stronie na dole BC pod bezpiecznikami i taką długą pionową wtyczką)
oraz wtyczki 1f - taka sama wtyczka tylko po drugiej stronie BC w kolorze niebieskim
Może dojdziemy do tego do jakiego kabla jest to podpięte.
pin 36 w 1F i 1E nie reaguje na podanie masy i plusa na ten pin.
Z tego co sie udało mi jeszcze dojrzeć.
Na wejściu do zamka są 3 przewody - fioletowo szary, brązowo szary, czarny.
Czarny to masa - 2 pozostałych nie byłem w stanie zdiagnozować bo byłem sam i nie było nikogo, żeby mi powciskał przycisk.
- - - Updated - - -
czy jakaś mądra głowa może mi wyjaśnić gdzie mam podać napięcie ?![]()
Opis funkcjonowania
Body Computer M1 odbiera na wejściu sygnały pochodzące z anteny odbiornika P93 , która połączona jest ze stykiem 21 i 31 złącza A
Poprzez obwód CAN, Body Computer jest połączony z zespołem sterowania na drzwiach H44.
Zespół sterowania na drzwiach H44 jest zasilany ze styku 24 złącza B w obwodzie zabezpieczonym bezpiecznikiem F39 w skrzynce bezpieczników pod deską rozdzielczą B2 .
Zespół H44 odbiera na wejściu sygnał z przycisku odblokowywania, umieszczonego w zespole sterowania H12 , ze styku 3 złącza B.
Zgodnie z logiką sterowania przedstawioną wcześniej, zespół H44 wysyła polecenie ze styku 6 złącza A, które wzbudza przekaźnik otwarcia bagażnika J56 , który, zasilany z obwodu zabezpieczonego specjalnym bezpiecznikiem B60 , uruchamia motoreduktor zamka bagażnika N57 .