Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5
  1. #1
    Użytkownik Embrion
    Dołączył
    01 2014
    Auto
    Alfa Romeo 147 1,9jtd 140KM
    Postów
    23

    Domyślnie Komunikat low battery charge

    Witam wszystkich. Jak w tytule. Dzisiaj rano po przejechaniu może 2 km pojawił się i zasygnalizował dzwiękiem komunikat low battery charge. Wiem, że oznacza to niedostateczne ładowanie akumulatora. Wczoraj wieczorem jeszcze było wszystko ok. A dzisiaj taki komunikat. Dodam, że komunikat pojawia się to podczas jazdy, gdy obroty spadną do ok. 1000/min (np. przy zwalnianiu dojeżdżając do skrzyżowania itp) a także na pracy na wolnych obrotach na biegu jałowym. Podczas normalnej jazdy wszystko jest ok. Nic się nie dzieje. Auto odpala na dotyk i nie ma żadnego problemu. Spotkał się ktoś może z takim przypadkiem? Jaka może być przyczyna? Alternator, szczotki, regulator napięcia? Proszę o pomoc. Pozdrawiam.

  2. #2
    Użytkownik Romeo Avatar e5nio
    Dołączył
    08 2013
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Bella 156,1.6 16V, 98r :),Bella 147 1.9 JTD 2001r.
    Postów
    512

    Domyślnie

    Jedz do majstrow tylko dobrych co robia elektryke samochodowa, niech sprawdza ci aku i alternator jak laduje. I niech sprawdza Ci sam aku sprzetem jak trzyma. Ile aku juz lat ma ?. U mnie pojawia sie to jak wlacze radio i lekko rozladuje aku bo cos grzebie a autka nie odpalam. Tzn 2 razy mi sie pojawilo bo sluchalem radia. Doladowalem aku i jest ok.

    Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalka

  3. #3
    Użytkownik Alfa i Omega Avatar blandor
    Dołączył
    12 2009
    Mieszka w
    Kąty Wrocławskie
    Auto
    BYŁA ALFA ROMEO 147 2.0 TS 2002r JEST TOLEDO 2 2.3 v5
    Postów
    484

    Domyślnie

    a pasek Ci sie nie slizga? Sprawdz napinacz paska urzadzen pomocniczych

  4. #4
    Użytkownik Embrion
    Dołączył
    01 2014
    Auto
    Alfa Romeo 147 1,9jtd 140KM
    Postów
    23

    Domyślnie

    Akumulator nowy. Kupiony na wiosnę. Pasek też ok. Bylem u elektromechanika i okazało się, że niestety padł alternator. W ogóle nie laduje akumulatora. Więc teraz czeka mnie zakup alternatora. Zaraz siadam i szukam.

  5. #5
    Użytkownik Rowerzysta Avatar Piotrek_eM
    Dołączył
    10 2014
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Alfa Romeo 147 2.0 T.S.
    Postów
    59

    Domyślnie

    Ja tak miałem jak padł mi regulator napięcia, więc sprawdż i to przy okazji.

Podobne wątki

  1. "battery charge low" wymiana komutatora z alternatora
    Utworzone przez MateuszLucky w dziale 147
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 16-02-2016, 23:47
  2. battery charge low
    Utworzone przez tispun w dziale 147
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 13-12-2015, 12:45
  3. Battery low charge
    Utworzone przez aveon w dziale 147
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post / autor: 13-03-2015, 08:45
  4. mignął komunikat low battery charge
    Utworzone przez Gianni w dziale 147
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post / autor: 03-10-2014, 17:39
  5. Battery charge low - alternator?
    Utworzone przez Keanu w dziale 147
    Odpowiedzi: 13
    Ostatni post / autor: 19-08-2012, 19:44

battery low 147

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory