Problem z radiem, jeden guziczek :/

xrayPL

Nowy
Auto
147 1.9 jtd
Witam,
15319577_1454703077903058_1380905018_n.jpg

Mam takie radio-nawigację. Przestał działać guziczek "Audi(off)".
Nie mogę przez to włączyć wybierania losowego, ustawić basów itd. Wkurza mnie to. Wszystko poza tym działa.
1)Czy możliwe, że coś się zwiesiło?
2)Jak to naprawić?
3)Jak wyjąć radio?
Dodam, że niedawno wymieniłem guziczki do świateł i bagażnika (ten pasek). Może coś się rozłączyło?

Pozdrawiam

Radio się wyciąga wpychając w te 2 otwory na górze gwoździe/cienkie śrubokręty i powoli wysuwając radio raz z jednej raz z drugiej strony.
Pewnie szlag trafił mikro włącznik, nie wiem. Wiem, że sam włącznik to koszt maks kilku złoty, jakiś elektryk powinien to ogarnąć.

spoko już kupiłęm wysuwany schowek z miejscem na kubek i wypełnienie na zwykłe radio. Także, jakie mam kupić dim-1, dim-2?

Dziękuję, czyli tu o rozmiar chodzi :) może jeszcze jedno pytanie:
Mam w sumie 6 głośników. 2 malutkie na górze i 2 duże na drzwiach z przodu + dwa duże z tyłu. muszę brać radio z opisem 6x ileś tam WAT, 4 x ileś...?

Na to nie zwracaj uwagi, to tylko napis. Kwestia podłączenia kabli. [MENTION=530]turek1601[/MENTION] każdy kiedyś kupuje auto i nie zawsze trafi na mechanika.

Gimbaza samochody kupuje....

O co Ci chodzi?

Na to nie zwracaj uwagi, to tylko napis. Kwestia podłączenia kabli. [MENTION=530]turek1601[/MENTION] każdy kiedyś kupuje auto i nie zawsze trafi na mechanika.

Dziękuję. Nigdy radia nie kupowałem wcześniej. I nie wiem jak przełożyć wiedzę zdobytą na wzmacniaczach, konsolach itd. zwykłych nagłośnieniowych na wiedzę typu radio i coś w drzwiach :D

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót