Show results from 1 to 8 with 8
  1. #1
    The user Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    He joined the
    01 2017
    Lives in
    Wołów
    Auto
    Alfa romeo 147 1,6 16V 120KM
    Posts
    24

    Domyślnie moje 147 zgasło i nie chce zapalić

    Witam mam problem z moją Alfą . Problem polega na tym że samochód zapalił chwilę pochodził i zgasł a na wyświetlaczu jest napis IMMOBILISER FAILURE oraz ASR failure. No i nie świeci się ikonka check engine po włączeniu zapłonu . Pomocy bo nie wiem co robić

  2. #2
    The user Maniak resoraków Avatar Jakubbo244
    He joined the
    02 2016
    Auto
    Alfa Romeo 147
    Posts
    48

    Domyślnie

    Sprawdź czy kapsułka z chipem ci nie wypadła bądź nie lata

    Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka

  3. #3
    The user Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    He joined the
    01 2017
    Lives in
    Wołów
    Auto
    Alfa romeo 147 1,6 16V 120KM
    Posts
    24

    Domyślnie

    podejrzewam ze padł komputer bo wcześniej na wyświetlaczu był komunikat awaria komputera silnika ale auto normalnie jezdziło

  4. #4
    The user Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    He joined the
    01 2017
    Lives in
    Wołów
    Auto
    Alfa romeo 147 1,6 16V 120KM
    Posts
    24

    Domyślnie

    temat ogarnięty ,brak masy

  5. #5
    The user Ogier Avatar ayrekp
    He joined the
    05 2015
    Lives in
    Kraków
    Auto
    Alfa 147 1.6 TS 105 kM 2001
    Posts
    161

    Domyślnie

    Podziel się kolego gdzie tej masy nie było ??

  6. #6
    The user Ogier
    He joined the
    11 2016
    Lives in
    Nowy Sącz/Rzeszów
    Auto
    Alfa Romeo 147, 1.9JTD 85kW
    Posts
    167

    Domyślnie

    Napisał że nie było dobrej masy

  7. #7
    The user Ogier Avatar ayrekp
    He joined the
    05 2015
    Lives in
    Kraków
    Auto
    Alfa 147 1.6 TS 105 kM 2001
    Posts
    161

    Domyślnie

    Masy ale do czego !!! silnika, kompa, stacyjki, karoserii....

  8. #8
    The user Ogier
    He joined the
    11 2016
    Lives in
    Nowy Sącz/Rzeszów
    Auto
    Alfa Romeo 147, 1.9JTD 85kW
    Posts
    167

    Domyślnie

    Całe auto to jest biegun ujemny względem akumlatora, może przewód łączący komputer z masą poszedł na wcześniejszą emeryturę

Similar threads

  1. Alfa 147 nie chce zapalić
    Created by patrykp4 w dziale 147
    Response: 42
    Last post/author: 23-10-2016, 15:51
  2. Response: 3
    Last post/author: 09-11-2012, 20:08
  3. Gaśnie, nie chce zapalić
    Created by ola w dziale 156
    Response: 17
    Last post/author: 06-09-2009, 13:45
  4. silnik nie chce zapalić
    Created by haribo w dziale 156
    Response: 18
    Last post/author: 22-03-2009, 20:34
  5. [166] Nie chce zapalić po postuju.
    Created by qckr w dziale 166
    Response: 0
    Last post/author: 11-07-2008, 22:55

Tags for this topic

Permissions

  • You can not assume a new topic
  • You can not write messages
  • You can not add attachments
  • You can not edit your posts
  •  
Shock absorbers