Visualizza risultati da 1 A 8 con 8
  1. #1
    L'utente Io sono nuovo -non piangere!
    Si unì la
    01 2017
    Vive in
    Wołów
    Automatico
    Alfa romeo 147 1,6 16V 120KM
    Post
    24

    Domyślnie moje 147 zgasło i nie chce zapalić

    Witam mam problem z moją Alfą . Problem polega na tym że samochód zapalił chwilę pochodził i zgasł a na wyświetlaczu jest napis IMMOBILISER FAILURE oraz ASR failure. No i nie świeci się ikonka check engine po włączeniu zapłonu . Pomocy bo nie wiem co robić

  2. #2
    L'utente Maniak resoraków Avatar Jakubbo244
    Si unì la
    02 2016
    Automatico
    Alfa Romeo 147
    Post
    47

    Domyślnie

    Sprawdź czy kapsułka z chipem ci nie wypadła bądź nie lata

    Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka

  3. #3
    L'utente Io sono nuovo -non piangere!
    Si unì la
    01 2017
    Vive in
    Wołów
    Automatico
    Alfa romeo 147 1,6 16V 120KM
    Post
    24

    Domyślnie

    podejrzewam ze padł komputer bo wcześniej na wyświetlaczu był komunikat awaria komputera silnika ale auto normalnie jezdziło

  4. #4
    L'utente Io sono nuovo -non piangere!
    Si unì la
    01 2017
    Vive in
    Wołów
    Automatico
    Alfa romeo 147 1,6 16V 120KM
    Post
    24

    Domyślnie

    temat ogarnięty ,brak masy

  5. #5
    L'utente Stallion Avatar ayrekp
    Si unì la
    05 2015
    Vive in
    Kraków
    Automatico
    Alfa 147 1.6 TS 105 kM 2001
    Post
    161

    Domyślnie

    Podziel się kolego gdzie tej masy nie było ??

  6. #6
    L'utente Stallion
    Si unì la
    11 2016
    Vive in
    Nowy Sącz/Rzeszów
    Automatico
    Alfa Romeo 147, 1.9JTD 85kW
    Post
    165

    Domyślnie

    Napisał że nie było dobrej masy

  7. #7
    L'utente Stallion Avatar ayrekp
    Si unì la
    05 2015
    Vive in
    Kraków
    Automatico
    Alfa 147 1.6 TS 105 kM 2001
    Post
    161

    Domyślnie

    Masy ale do czego !!! silnika, kompa, stacyjki, karoserii....

  8. #8
    L'utente Stallion
    Si unì la
    11 2016
    Vive in
    Nowy Sącz/Rzeszów
    Automatico
    Alfa Romeo 147, 1.9JTD 85kW
    Post
    165

    Domyślnie

    Całe auto to jest biegun ujemny względem akumlatora, może przewód łączący komputer z masą poszedł na wcześniejszą emeryturę

Discussioni simili

  1. Alfa 147 nie chce zapalić
    Creato da patrykp4 w dziale 147
    Risposta: 42
    Ultimo post/autore: 23-10-2016, 15:51
  2. Risposta: 3
    Ultimo post/autore: 09-11-2012, 20:08
  3. Gaśnie, nie chce zapalić
    Creato da ola w dziale 156
    Risposta: 17
    Ultimo post/autore: 06-09-2009, 13:45
  4. silnik nie chce zapalić
    Creato da haribo w dziale 156
    Risposta: 18
    Ultimo post/autore: 22-03-2009, 20:34
  5. [166] Nie chce zapalić po postuju.
    Creato da qckr nella sezione 166
    Risposta: 0
    Ultimo post/autore: 11-07-2008, 22:55

Tag per questo argomento

Autorizzazioni

  • Non è possibile assumere un nuovo argomento
  • Non è possibile scrivere messaggi
  • Non è possibile aggiungere allegati
  • Non è possibile modificare i tuoi messaggi
  •  
Ammortizzatori