Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6
  1. #1
    Użytkownik Maniak resoraków
    Dołączył
    02 2014
    Auto
    Alfa Romeo 147 jtd
    Postów
    33

    Domyślnie Nie działa obrotomierz , prędkościomierz,elketr szyby

    Witam
    Wczoraj wracając do domu w deszczu.
    Nagle przestały działać mi następujące rzeczy, prędkościomierz,obrotomierz,wskaźnik paliwa, wskaźnik temperatury, nie pokazuje średniego spalania( zasięgu, średniej prędkości itd) dodatkowo nie dzialaja elektryczne szyby , otwieranie bagażnika z guzika, alfa Romeo 1.9 JTD 115 koni.

    Byłem u elektryka aczkolwiek wolny termin dopiero ma na wtorek.

    Za odpowiedzi z góry dziękuję.

  2. #2
    Użytkownik Romeo Avatar Koks
    Dołączył
    09 2010
    Mieszka w
    Knurów
    Auto
    AR 147 1910 JTD CF3 8V 115KM/85 KW (DISTINCTIVE)
    Postów
    617

    Domyślnie

    Zalany ECU? Możesz sprawdzić i wymontować. Znajduje się za skrzynka bezpieczników pod kierownica. Jak już rozbierzesz polecam spryskać alkoholem izopropylenowym np preparat kontakt.

    Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

  3. #3
    Użytkownik Maniak resoraków
    Dołączył
    02 2014
    Auto
    Alfa Romeo 147 jtd
    Postów
    33

    Domyślnie

    Akurat mam dwie godziny czasu wolnego . Podjadę do znajomego mechanika i spróbuję to wygrzebać i zobaczymy czy to to.

  4. #4
    Użytkownik Maniak resoraków
    Dołączył
    02 2014
    Auto
    Alfa Romeo 147 jtd
    Postów
    33

    Domyślnie

    Cytat Napisał Koks Zobacz post
    Zalany ECU? Możesz sprawdzić i wymontować. Znajduje się za skrzynka bezpieczników pod kierownica. Jak już rozbierzesz polecam spryskać alkoholem izopropylenowym np preparat kontakt.

    Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
    Witaj
    Dzięki za radę . Przeczytałem i wszystko było ok aczkolwiek pojawił się nowy problem. Mianowicie wyskakuje mi błąd imobilaizera i nie mogę odpalić auta ( akumulator ma 3 miesiące kręci normalnie) czy wiesz może , co może być przyczyną ?

  5. #5
    Użytkownik Romeo Avatar Koks
    Dołączył
    09 2010
    Mieszka w
    Knurów
    Auto
    AR 147 1910 JTD CF3 8V 115KM/85 KW (DISTINCTIVE)
    Postów
    617

    Domyślnie

    Jeżeli problem pojawił się po wyciągnięciu ECU ja bym docisnął na początek wszystkie złącza wchodzące do ECU i skrzynki bezpieczników.

    Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

  6. #6
    Użytkownik Maniak resoraków
    Dołączył
    02 2014
    Auto
    Alfa Romeo 147 jtd
    Postów
    33

    Domyślnie

    Witaj
    Zrobiłem tak aczkolwiek nadal występuje to samo aczkolwiek jak przekrecam kluczyk to wszystko świeci jasno a jak zapale mijania światła to oświetlenie blednie ...
    Spróbuję jutro ogarnąć elektryka aczkolwiek we Wrocławiu na już jest strasznie ciężko. Jak się dowiem , co było to napiszę .

Podobne wątki

  1. [164] Niedziałający prędkościomierz i obrotomierz 2.0 TS
    Utworzone przez Muller542 w dziale 33/164
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 16-01-2018, 10:18
  2. Nie działa prędkościomierz i obrotomierz.
    Utworzone przez szerszeń w dziale 156
    Odpowiedzi: 15
    Ostatni post / autor: 17-09-2013, 16:16
  3. Nie działa: ICS, prędkościomierz, obrotomierz itd...
    Utworzone przez redek83 w dziale 166
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 01-07-2012, 21:57
  4. Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 17-01-2011, 23:19

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory