wymiana klamki
witam
od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem Alfy 147 1,6TS z pakietem TI z 2004 roku.
Poprzedni właściciel kilka tygodni temu złamał lewą przednią klamkę (element z "szajsmetalu" łączący chromowaną część klamki z drzwiami. Klamka działa, jednak jej lewą część trzeba przytrzymywać kciukiem.
Proszę o informację, czy Waszym zdaniem da się ta część skleić/naprawić/wymienić lub ewentualnie jeśli konieczna będzie wymiana całej klamki - czy da się pozostawić obecną wkładkę zamka i czy proces wymiany jest trudny. Najbardziej wdzięczny będę za zdjęcia lub gotowy poradnik jak dostać się do klamki i czy cała operacja jest trudna i pracochłonna.
Z góry dziękuję za pomoc
wacek

wymiana klamki

Zarówno aluminium i ZnAl da się spawać w odpowiednich zakładach. Uważaj na demontaż - łatwo uszkodzić lakier drzwi.
Kolego a Ty spawałeś tą część (ten mały zawiasek z przedniej części klamki). Też mi niestety pękł jednak jak udałem sie z tym do typowego zakładu spawalniczego to koleś powiedział, że nie da sie tego pospawać.

Niestety a może i stety problemów z klamką nie mam. Spawany miałem element cięgna skrzyni biegów z ZnAlu w innym Aucie.
Witam w lato źle chwytając klamkę i ciągnąc złamałem właśnie ten zawias po paru tygodnia jeżdżenia z klamka spięta za pomocą "trytytek" kupiłem klamkę z bravo na szrocie wymontowałem ów alu zawias z niej, po dopasowaniu go za pomocą szlifierki po delikatnej obróbce pasuje, plus jest to że w drzwiach nie są otwory stricte pod śruby klamki tylko "fasolki" także można dopasować, a różnica w cenie jest na alledrogo klamka używka ze 150zł z bravo z 10 zł i trzyma do tej pory nawet na ostatnich mrozach
Pozwodzenia
Slom thanked for this post

no i u mnie te zawiasik pekl
najlepsze jest to ze jest to czesc wymienna ale pewnie nigdzie czegos takiego nie ma do kupienia
:]

Zostaje tutaj opcja dobry frezer który wykona takowe zamienniki bo wydaje mi się że ciężko coś takiego dokupić
U mnie sprawa wyglądała następująco
złamał się główny element czyli gruby odlew zamieszczony od wew klamki łączący z cięgnami.
Po długim namyśle podjechałem do frezera . Gościu zawołał mi 45 zł za wykonanie nowej części,mlaskał bo mlaskał ale część wykonał profesjonalnie
Ja tylko zdemontowałem klamkę, wybiłem sworzeń aby nie oddawać całej klamki w nieznane mi ręce , dałem część ( już dwie części ) do pobrania wymiarów i po odebraniu zamontowałem klameczkę to wszystko co do mnie należało.
Za używaną klamkę wołali 100 zł
powodzenia i pozdr
Miałem identyczną sytuację. Kupiłem klamkę na allegro i wymieniłem jedynie ten zawiasik z "szajsmetalu" bo jest on normalnie do klamki i drzwi przymocowany śrubami i da się to odkręcić.
Niestety klamki w Alfie są strasznie gówniane i łatwo je połamać.
Mój kolega ostatnio pociągnął za drzwi pasażera, niestety były one lekko przymarznięte i klamka w całościzostała mu w ręku. Na szczęście po dżentelmeńsku odkupił klameczkę i teraz się cieszę nową cześcią.
BTW w tanim fiacie z allegro klamka z przesyłką dostępna jest za 270 zł. W ASO zaśpiewali mi 330.
Teraz ciągam za klamki z pełną delikatnością, bo nie chcę łamać kolejnych.
PS. Gratuluję zakupu Belli![]()
Jest: Alfa Romeo 147 1,9 16V JTD MultiJet 150KM 2006 r.
Będzie: AR V6???
Szukajcie a znajdziecie
http://www.forum.alfaholicy.org/czes..._gt_147_a.html
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki