tam pod kapturkiem masz wlasnie odpowietrznik - czyli taka srubke z dziurka
:]
tam pod kapturkiem masz wlasnie odpowietrznik - czyli taka srubke z dziurka
:]
Witam,
Udało mi się doprowadzić układ do prawidłowego działania, przynajmniej tak mi się wydaje. Głównym problemem okazały się dwa oringi na końcówce tego wężyka, któryś z nich chyba puścił i płyn wyciekał z powodu nieszczelności. Sprzęgło padało a my myśleliśmy że układ był cały czas źle odpowietrzony.
Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam
Marcin
Jakieś sposob na zdjecie pierścienia elastycznego? Juz mialem 2 podejscia i nie udało mi sie tego sciagnac!!! próbowałem śrobokretem, kombinerkami. Jest jakies urzadzenie do tego?
A umnie odpowietrznik jest w postaci śruby z dziurą na końcu??? wiec nie wiem czy mam ja odkręcić do końca i wyjąc w trakcie odpowietrzania,
Przy częstej zmianie biegów jak okład sie nagrzewa (płyn)i sprzęgło cos charczy? Czesciej mozna to zaobserwowac jak samochod stoi na nierowniej nawierzchni (stromej). Raz stojac w korku duza gora i podjerzadzalem pod nia jakies 30 minut, sprzegło wogle mi nie łapało i samochód zjerzdzał. Myślałem ze coś zle robię(stres korkowy) ale teraz myśle że to była wina wysprzeglika?
Ostatnio edytowane przez odzi ; 14-06-2011 o 08:07
Witam serdecznie wszystkich alfaholikow,interesuje mnie jak wymienic wysprzeglik w alfie 156 1.8 1998r gdzie on sie znajduje i czy trzeba wyjmowac skrzynie do jego wymiany pozdrawiam serdecznie
nikt nie pomoże znalałem juz numer katalogowy tej opaski zabezpeiczajacej 11068476 jest w cenie 6 zl. Chce ja kupic bo nie wiem jak ja sciagnac?
Ja tez mam podobny problem a mianowicie od same poczatku pedał sprzegla chodzil ciezko, i po paru dniach uzytkowania sprzeglo padlo. Wymienilem komplet ( tarcza docisk lozysko) na nowe z valeo , ale padal dalej ciezko chodzil. Ostatnio jednak zaczelo brac przy samym dole ( pedal na maksa w podloge) az w koncu nie dalo sie juz wzucic zadnego biegu. Oddalem auto do mechanika ktory stwierdzil ze to jakis silownik hydrauliczny "wysprzeglik" na skrzyni, wymienil go ( ale nie wiem na jaki) i odpowietrzyl bo podobno jest on zasilany tym samy plynem co uklad hamulcowy. Biegi wchodza dalej dopiero po wcisnieciu pedalu na maksa w podloge, pedal dalej ciezko chodzi a na dodatek lewarek zmiany biegow nie wraca do pozycji neutalnej ( jak przyciagne go do siebie na jalowym biegu to zostaje w tej pozycji i trzeba go recznie ustawic na srodku) Jesli ktos z was mial juz podobny problem prosze do porade i czy ewentualnie da sie to zrobic w przydomowym garazu.
Ostatnio edytowane przez Młody1982 ; 10-07-2011 o 22:27
Witam.
Ja również kupiłem zamiennik... i nei wysprzęgla.
Teraz się zastanawiam. Czy opłaca się kupić pompkę sprzęgła (tę przy pedale), która by pasowała do wysprzęglika?
Tylko jak znaleźć odpowiednią?
Wysprzęglik ma większy tłok.
Pompka też powinna mieć większy w takim razie. Tylko jak to sprawdzić?
Póki co samochód złożony na starym wysprzęgliku i działa dobrze, ale spodziewam się, że niedługo złapie trochę powietrza, i trzeba będzie z tym porządnie zrobić.