Hmmm chodziło mi bardziej jak ją wytargać z komory silnika, a nie rozebrać bo to już znalazłem na forum ale dzięki. Tak BTW po co rozcinać nie prościej odkręcić te torxy?
Dzięki, tak właśnie myślałem, że trzeba będzie wyciągać skrzynkę z bezpiecznikami no nic jak znajde chwilę będe kombinował...
No dotarcie do przepływki w tym aucie to nie lada wyzwanie.. szczególnie odkręcenie jej od intercoolera wymaga sporo wysiłku. Ale mówiąc szczerze to jest bardzo czułe urządzenie elektryczne, które wbrew pozorom odgrywa bardzo ważną rolę i kąpiel tego w amatorskich warunkach raczej niewiele pomorzeSam przed czyszczeniem miałem wrażenie że coś to mi da ale teraz wiem że jedynym pewnym i długotrwałym wyjściem jest.. zakup nowej oryginalnej części
Mi czyszczenie niewiele pomogło..

W TS-ie przepływka jest niemal na wierzchu więc jej wyciągnięcie opiera się jedynie o zdjęcie opasek z węża dolotu.

Witam, ja też planuje wymienić przepływomierz i na allegro znalazłem taki wynalazek http://motoallegro.pl/nowy-przeplywo...215121949.html
Co to jest za firma? Bo strasznie tanio sprzedają i nawet 2 lata gwarancji![]()

Powiem CI tak jeśli przepływka to tylko oryginalna - jest to zbyt czuły przyrząd by ufać jakości zamienników - kolega miał MAGNETI MARELLI i autko zaczęło palić 14L przy....1.6 silniczku.

Krótko i na temat Ci odpowiem:
-Musi miec koniecznie taki numer Boscha 0 281 002 309 (dla benzyny dla Diesla nie znam) inna =ZONK lub nie do końca wydajna praca.
NIE NIE TYLKO W ASO. JA NP KUPIŁEM W JEDNEJ Z SIECI SPRZEDAŻY CZĘŚCI SAMOCHODOWYCH JAKICH WIELE - 350zł
nowak thanked for this post

Też mnie to interesuje bo strasznie się chwalą ale co ciekawe w ich sklepie internetowym kosztuje 215.09 zł czyli prawie pod oryginał
http://www.ms-shop.eu/offer-getSpeci...-action-wiecej
Może i tak może i nie polecam lekture:
test przepływomierza firmy WRC III ( Hiszpania ) typ 0 280 218 019.
P.S
Może zrobimy zrzutę na przepływkę a kolega Bubu przetestuje(oczywiście w ramach "cyklu poszukiwania tańszych zamienników") jak będzie ok to zrobimy konkurs na najbardziej obwieszone zdjęcie VW golf I/II/III/IV (no nie napisze V i VI bo jeszcze naszych tjunigowców nie stać na takie wozidła) i pierwszą nagrodą będzie Przepływka!!!, a jak będzie lipa to wciśniemy ją komuś za kare (nie wiem bo brzydko się zachował
) i będzie musiał na niej rok no minimum pojeździć
.... taki pomysł

No i korciło mnie i korciło i wykąpałem swój przepływomierz.. czego bardzo żałuje ;/ Po podłączeniu wyskoczył błąd motor control system failure, podjechałem żeby podłączyć alfe pod komputer i niestety.. coś poszło nie tak i przepływomierz został uszkodzony. Jest to zbyt czułe urządzenie żeby je czyścić na różne sposoby..
Morał jest prosty.. szukałem oszczędności to teraz mam wydatki, no ale w końcu sobie sprawię nową przepływkę![]()

Chyba i ja to samo zrobiłem.Wczoraj wymieniając filtr powietrza przemyłem sitko przepływomierza benzyną estr. i małym ciś. przedmuchałem powietrzem całą przepływkę.Wczoraj nie jeżdziłem(silnik odpalałem, nic nie zauważyłem),dzisiaj wieczorem odpalam i niespodzianka nie gaśnie kontrolka Motor Control.Silnik chodzi normalnie. Bez różnicy z podpięta przepływka czy nie ma normalną moc.We wtorek pojadę na diagnostykę. Czy można tak 2 dni jeżdzic?Jak myślicie, czy to przepływka wyświetla ten komunikat?
Ostatnio edytowane przez kaz156 ; 14-11-2010 o 18:41
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki