Użytkownik Alfa i Omega

Napisał
Lucas83 
Na pierwsze pytanie CI odpowiem :
Hmmm chodziło mi bardziej jak ją wytargać z komory silnika, a nie rozebrać bo to już znalazłem na forum ale dzięki. Tak BTW po co rozcinać nie prościej odkręcić te torxy?

Napisał
jendriu 
Można zamontować..
Najlepiej dobrać się moim do przepływki wyciągając sam wkład. Zdemontować podstawę akumulatora i wszystko jest jak na dłoni. Niestety trzeba wypiąć z obudowy podstawkę z bezpiecznikami i kilka kabli powypinać. Ostatnio zajęło mi to jakieś 30min. tzn. rozkręcenie.
Dzięki, tak właśnie myślałem, że trzeba będzie wyciągać skrzynkę z bezpiecznikami no nic jak znajde chwilę będe kombinował...
-
Użytkownik Alfa i Omega

W TS-ie przepływka jest niemal na wierzchu więc jej wyciągnięcie opiera się jedynie o zdjęcie opasek z węża dolotu.
Użytkownik Pirat drogowy
Użytkownik Alfa i Omega

Powiem CI tak jeśli przepływka to tylko oryginalna - jest to zbyt czuły przyrząd by ufać jakości zamienników - kolega miał MAGNETI MARELLI i autko zaczęło palić 14L przy....1.6 silniczku.
Użytkownik Pirat drogowy

Napisał
Lucas83 
Powiem CI tak jeśli przepływka to tylko oryginalna - jest to zbyt czuły przyrząd by ufać jakości zamienników - kolega miał MAGNETI MARELLI i autko zaczęło palić 14L przy....1.6 silniczku.
Oki dzięki to sobie podaruje ten zakup.. Oryginał chyba koło 300zł kosztuje? Spróbuje zrobić tylko kąpiel tej przepływki co mam i filtr powietrza wymienić, zobaczymy jakie będą efekty.. 
P.S Oryginał tylko w ASO dostane?
Użytkownik Alfa i Omega

Krótko i na temat Ci odpowiem:
-Musi miec koniecznie taki numer Boscha 0 281 002 309 (dla benzyny dla Diesla nie znam) inna =ZONK lub nie do końca wydajna praca.
NIE NIE TYLKO W ASO. JA NP KUPIŁEM W JEDNEJ Z SIECI SPRZEDAŻY CZĘŚCI SAMOCHODOWYCH JAKICH WIELE - 350zł
Podziękowanie za post / Lubi to
nowak thanked for this post
Użytkownik Alfa i Omega
-
Użytkownik Alfa i Omega

Chyba i ja to samo zrobiłem.Wczoraj wymieniając filtr powietrza przemyłem sitko przepływomierza benzyną estr. i małym ciś. przedmuchałem powietrzem całą przepływkę.Wczoraj nie jeżdziłem(silnik odpalałem, nic nie zauważyłem),dzisiaj wieczorem odpalam i niespodzianka nie gaśnie kontrolka Motor Control.Silnik chodzi normalnie. Bez różnicy z podpięta przepływka czy nie ma normalną moc.We wtorek pojadę na diagnostykę. Czy można tak 2 dni jeżdzic?Jak myślicie, czy to przepływka wyświetla ten komunikat?
Ostatnio edytowane przez kaz156 ; 14-11-2010 o 18:41
Zakładki