Przeglądnąłem forum z grubsza i nie natknąłem się w jaki sposób podłączyć odtwarzacz mp3 pod nasze radia w 147, nawet nie wiem czy ten temat był poruszany.. niestety większość z nas na pewno posiada jedynie CD-audio
Na jednym z zagranicznych forów natknąłem się na sposób podłączenia mp3'ki przez AUX IN w radiu.
1. Chyba najważniejsze to czy nasze radio obsługuje zmieniarkę CD. Tzn. czy możemy włączyć zmieniarke poprzez kombinacje klawiszy. Ponoć radia po 31/12/2003 nie maja tej możliwości.
a) radio wyłączone - wciskamy src + ON na wyświetlaczu powinien pojawić sie napis CHANGER i szybko puszczamy ON i SCR
b) w przypadku gdy nie pojawia sie ponoć jest możliwość wymuszenia pracy zmieniarki poprzez zmostkowanie pinu 13 i 14 ( nie sprawdzałem )
2.
a) sposób 1
Kolejne co potrzebujemy ( w moim przypadku ) wtyk mini Jack stereo + 3 kable i 3 niewielkie wsuwki. Po zdemontowaniu radia ukaże się niebieska wtyczka, którą musimy wymontować w celu przeróbki..
pin 19: Line In - L
pin 20: Line In - R
pin 18: AF-Masse/GND
b) sposób 2
kupić cos takiego ( w moim przypadku )
http://www.bluespot.co.uk/car-audio....897093-adaptor
Udało mi się podłączyć NOKIE 6220 ;p.. melomanem nie jestem ale jak dla mnie różnicy pomiędzy CD a tym rozwiązaniem połączenia nie ma
Schemat podłączeń radia dla tych co lubią lutować ;p
![]()