Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
A o LPG nic nie wspominałes... -barfdzo szybko LPG uszkadza sondę nambda nawet nowiusieńką
To występuje w 70% aut jeżdżących na LPG, bo za montaż i regulację biorą się właściciele dużych stodół...Maćku, żle ustawione LPG

pierwsza sonda regulacyjna jest taka sama ale druga diagnostyczna jest już inna. błąd drugiej sondy może mówić też o niewydajnym katalizatorze. błąd drugiej sondy w zasadzie nie ma wpływu na pracę silnika ale może powodować zaświecenie się kontrolki silnikaJeżeli mam silnik 0d 120cv a sondę lambdy od 105cv

zrobilem pomiary napiecia w sondach, po odpaleniu zimnego silnika, pierwsza sonda( przed katem) caly czas jej napiecie pracowało w zakresie od 0.1 do 0,8v. druga zaś z początku wogóle nie pracowała, jej napięcie stało cały czas, niewiele sie wachało, czy to normalne ? wiem że napięcie powinno być w zakresie od 0.1 do 0,9, ale nie wiem czy napięcie początkowe lambdy drugiej jest w normie ?? prosze o dalsze rady co do tego bledu, gdyż mam na obecną chwile możliwość nabycia niedrogo nowego kata pozdraiwamkolego ja tam wcale nie widzę napięcia drugiej sondy a integrator olej bo przy analizie to nie ma znaczenia. napięcie na drugiej sondzie powinno być 0,6-0,8V czyli mieszanka uboga. jeśli napięcia na sondzie 2 skacze w zakresie 0,1-0,8 to może wskazywać na katalizatorwiem że napięcie powinno być w zakresie od 0.1 do 0,9, ale nie wiem czy napięcie początkowe lambdy drugiej jest w normie ??