Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17
Wyświetlany wątek znajduje się w dziale 147 - Alfa Romeo 147 zastąpiła model 145, została wprowadzona do produkcji w 2000 roku. Powstała na skróconej platformie Alfy 156. Zdobyła tytuł Car of the Year 2001. Produkcję zakończono w 2010 roku.
  1. #1
    Mordoos
    Gość

    Domyślnie [147] Radio działa ale w głośnikach nic nie słychać

    W alfe 147 z 2001 mam radyjko fabryczne (nie bose) z 6cioma głośnikami.

    Czasami zdarza mu się taka dolegliwość, że wszystkie funkcje radia działają (podgłaśnianie, zmiana stacji, pamięć, idzie czas na wyświetlaczu itd itp), a w głośnikach nic cisza.

    Dziwne jest to, że jak przy odpalaniu auta radio się 'obudzi' to gra normalnie przez nawet pare tygodni - nic nie przerywa, żadnych anomalii wszystko ok, ale jak przychodzi jego czas to po odpaleniu poprostu radio się włącza, a w głośnikach nic nie słychać. Grzebanie w menu, ruszanie kablami nic nie zmienia. Będzie taka cisza przez pare dni, aż nagle wsiądę do samochodu odpalę i gra bez zarzutu.

    Czemu tak się dzieje, miał tak ktoś? Podejrzewałem za słabe doładowanie akumulatora ale nic się nie zmienia nawet po dłuższej jeździe.

    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Mordoos ; 08-09-2010 o 22:12

  2. #2
    macmac
    Gość

    Domyślnie

    Ja miałem podobnie kiedyś ale nie było to radio fabryczne tylko jakiś kaseciak Panasonic. Radio grało tylko jak było ciepłe. W zimę jak zostawiłem je w samochodzie na noc to mogłem zapomnieć o słuchaniu muzyki. Generalnie radio nocowało w domu na kaloryferze. Różnica była też taka, że wyświetlacz też się nie włączał. Poprostu zimne radio się nie włączało.

  3. #3
    Użytkownik Romeo Avatar Winiar00
    Dołączył
    01 2010
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    Alfa Romeo 147 2.0TS '01 & Jula 1750 TBi 235 KM
    Postów
    563
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    5 d 19 h 24 m

    Domyślnie

    Podłącz na próbę inne radio niekoniecznie oryginalne.

  4. #4
    Użytkownik Romeo Avatar Lucas83
    Dołączył
    01 2010
    Mieszka w
    Konin woj. Śląskie
    Auto
    Alfa 147 1.6 TS 16V bez Variata 2002r
    Postów
    802
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    4 d 16 h 36 m

    Domyślnie

    Ja tu czuję zimne luty np na końcówce mocy- zrób jak pisze kolega Winiar.

  5. #5
    Użytkownik Pirat drogowy Avatar dudzik87
    Dołączył
    08 2010
    Mieszka w
    Gorzków koło Wieliczki
    Auto
    147, 1.6 16v 105 km
    Postów
    247
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    5 d 19 h 50 m

    Domyślnie

    albo tak jak u mnie przy głośniku odczepił sie jeden kabelek i jak masował czy robił spięcie to radio szło a z żadnego głośnika nic nie było słychać wiec może gdzies któryś kabel nie styka tak jak trzeba

  6. #6
    Mordoos
    Gość

    Domyślnie

    wczoraj wyłączyłem silnik pod biedronką poszedłem coś kupić wróciłem odpaliłem i radio zaczęło grać, pojechałem do domu zostawiłem auto na noc i rano znowu nie gra
    czy nie wydaje wam się, że jeśli by miał to być jakiś niestyk to by się dźwięk pojawiał i znikał przerywało by itp.? a u mnie jak zacznie grać to gra zajebiście
    jak go włączam to słychać takie jakby króciótkie pyknięcie w głośnikach ale trwa ono jakieś 1/4 sekundy,

    a jak wygląda ta końcówka mocy co by może to radio rozkręcić i przelutować ją??

    a i niestety kurcze nie mam możliwości podłączenia innego radia bo nie mam

  7. #7
    Użytkownik Romeo Avatar Lucas83
    Dołączył
    01 2010
    Mieszka w
    Konin woj. Śląskie
    Auto
    Alfa 147 1.6 TS 16V bez Variata 2002r
    Postów
    802
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    4 d 16 h 36 m

    Domyślnie

    Jeśli reaguje ZIMNO-CIEPŁO= mógł wysuszyć/spuchnąć jakiś kondensator.

  8. #8
    Mordoos
    Gość

    Domyślnie

    hmm, no może, w takim razie dla sprawdzenia, dobrym pomysłem będzie przynieść radio do domu na noc, położyć na kaloryferku i rano zanieść i sprawdzić, albo do lodówki włożyć w sumie to cokolwiek zrobić
    Ostatnio edytowane przez Mordoos ; 10-09-2010 o 23:30

  9. #9
    Użytkownik Romeo Avatar Lucas83
    Dołączył
    01 2010
    Mieszka w
    Konin woj. Śląskie
    Auto
    Alfa 147 1.6 TS 16V bez Variata 2002r
    Postów
    802
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    4 d 16 h 36 m

    Domyślnie

    Rozbierz je i poszukaj "spuchniętych" kondensatorów- jak b. się boisz ogrzej w temp pokojowej.

  10. #10
    Użytkownik Pirat drogowy Avatar dudzik87
    Dołączył
    08 2010
    Mieszka w
    Gorzków koło Wieliczki
    Auto
    147, 1.6 16v 105 km
    Postów
    247
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    5 d 19 h 50 m

    Domyślnie

    ja bym sprawdził styki kabli przy głośnikach i radiu bo wtedy u mnie tez było to pykniecie po uruchomieniu słychac a póxniej cisza

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Odpowiedzi: 26
    Ostatni post / autor: 05-04-2014, 08:27
  2. Nie działa radio w ICS
    Utworzone przez wojtekolsztyn w dziale 166
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post / autor: 23-09-2013, 11:44
  3. radio naviheaven NA-4195 cisza w głośnikach
    Utworzone przez bloodist w dziale 147
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 25-07-2012, 17:02
  4. Nie działa radio po odpięciu akumulatora
    Utworzone przez kam02 w dziale 166
    Odpowiedzi: 30
    Ostatni post / autor: 22-07-2012, 14:07
  5. Nie działa radio i CD
    Utworzone przez h20kopf w dziale 166
    Odpowiedzi: 14
    Ostatni post / autor: 05-02-2011, 10:01

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

nie graja glosniki w samochodzie

radio samochodowe nie ma głosu

nie chodzą głośniki w aucie

radio znajduje stacje ale glosnik nie dziala

nie dzialaja glosniki w samochodzie

radio gra ale nie słychać głosu

glosniki w samochodzie po wymianie nie dzialaja

radio samochodowe dziala ale nie gra

radio podlaczone anic nie slychac

w moim radiu nie grają głośniki

czemu radio gra a w glosnikach nie ma glosu

co zrobuc jak nie dziala radio w samochodzie

nie działają glosniki w radiu samochodowymnie łączy radio w samochodzieradio dziala glosniki nie grajabrak dzwieku radio astra 3co sie stało jak nic nie słysze jak cos graczemu muzyka gra a nie słychać głosuradio.comsamochodowe nie graja glosnikizepsute radio glosniki nie grajaglosniki nie graja koncowka mocyradio gra a nie slychac muzyki w samochodziepłyty działają ale nic nie słychać w aucienie dzialajace glosniki w aucie zimne radio brak głosuradia samochodowe nie ma glosuglosniki nie dzialaja radionie ma dzwieku q glosnikach samochodowychjak podlaczyc radio w aucie nie slychac glosuradio samochodowe brak dzwiekudlaczego radio w samochodzie nie graczemu radio samochodowe nie graczemu radio samochodowe nie chce grac nie graja glosniki radio samochodoweczemu glosniki nie graja w samochodziegłośniki działają ale nic nie słychać alfa romeo gtradio samochodowe chodzi a nie słychać muzykiradio samochodowe brak głosuradio samochodowe nie ma głosu nie jest zimneradi sie wlancza ale nie mka dzwiekuczego muzyka z glosnikow nie leci w radiu samochodowym gdzie sie podlaczyradio się swieci ale nie leci muzyka z głośnikowradio dziala ale nic w glosnikach nie slychacradio się świeci a nie gradlaczego nie słychac muzyki w radyjko.netRadio samochodowe głośniki nie grająradio gra a nie ma dzwiekugłosniki normalnie funkcjonuja ale jak włączam muzyke czy film to nie ma głosudlaczego nie grają dwa głośniki w aucienie dzialaja glosniki po wlaczenu radia nie ma głosu w radiu samochodowymglosniki mi nie dzialaja w samochodzieradio reaguje ale nie granic nie slychać w radiunie grają głośniki w samochodziejak zrobić żeby w radiu samochodowym działały 2 głośnikiradio gra ale nie slychac muzykiradio samochodowe działa normalnie ale nie ma głosu w głosnikachalfa 147 jtd nie słychac radianie chodzą głośniki w samochodzieglosniki samochodowe czasem nie dzialajaalfa romeo 147 radio gra a nie swiecialfa romeo 147 radio graradio działa ale nie słychać muzykiradio samochodowe się włączaradioodtwarzacz czemu dzwieku niemaco moze byc jak radio dziala a nie slychacco sie stalo ze radio sie wlancza a n ie mam dzwieku w auciecos sie dzieje z radiem dziala ale nic nie slychac o co chodzi dlaczego w gra 3 nie slychac radiaradio dziala ale niegraradio dziala nie wydaje dzwiękuradio nie graja glosnikidlaczego radio w alfie nie graradio nie daje dzwieku na glosnikalfa romeo 147 cisza po wymianie radiaradio w samochodzie nie słychać

Zakładki

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
regeneracja wtryskiwaczy kraków - regeneracja turbosprężarek warszawa - regeneracja turbosprężarek mielec - Amortyzatory