Witam wszystkich. Od jakiegoś miesiąca jestem posiadaczem AR 147 1.9 JTD z 2002 roku. W sumie jestem jak do tej pory zadowolony bo poza migającym przebiegiem kilometrów i zatrzymującymi się wycieraczkami jest wszystko ok. I właśnie tak jak migający przebieg mi nie przeszkadza to wyłączanie się wycieraczek w największy deszcz nie jest zbyt przyjemne. Poszukałem trochę na forum na ten temat i wychodzi na to, że muszę albo wymienić szczotki w silniczku albo cały silniczek. W skrócie problem polega na tym, że po kilkudziesięciu minutach pracy w czasie deszczu wycieraczki przestają działać i mam dwa wyjścia-albo jechać dalej ( z reguły włączą się po około pół godzinie jazdy) lub zatrzymać się, wyłączyć silnik i po zapaleniu auta po około 5-10 minutach wycieraczki znów działają. Mam w związku z tym pytanko-czy jest ktoś w okolicy Kielc kto mógłbym mi pomóc rozebrać to ustrojstwo i zobaczyć co się tam dzieje i czy ewentualnie pasuje silnik od anglika bo mam możliwość taki kupić. Ewentualnie może ktoś ma jakis inny pomysł. Pozdrawiam i z góry dziękuję.