• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

alfa CODE ???

spdii

Nowy
Auto
ALFA 147 1.9 JTD 115
Witam,

Wczoraj zakupilem alfe 147 2002r. posiadam wszystkie ksiazki oprocz kartki z kodem. W ksiazce sewisowej na 24 stronie mam taki obrazek z kluczykiem i kodami zdjecie zalaczm w zalaczniku Czy to jest alfa CODE ? JElsi nei to ile kostuje w ASO wyciagniecie takiego kodu ?

Jeszcze jedno czy po zmiane akumulatora lub wyciagnieciu radia do przeczyszczenia alsera ( connect navi +) bede musial wpisywac jakeis kody ?

to napewno będzie troche kosztowało ponieważ taki kod muszą Ci ściągnąć ze słonecznej italii więc to troche potrwa i będzie kosztowac. Po każdym odłączeniu zasilania itd itp będzie trzeba wpisać kod niestety więc bez tego ani rusz :)

" Po każdym odłączeniu zasilania itd itp będzie trzeba wpisać kod niestety więc bez tego ani rusz"

jesteś pewien? mi się jakoś ani razu nie zdarzyło wpisywać żadnych kodów...

Hm nie raz odpinałem aku i żadnego kodu do radia nie wpisywałem.

Jeśli chodzi o Alfa Code to jest to "pin" który podajemy w przypadku usterki immo. Jeżeli się myle to prosze mnie poprawić.

Do radia nic nie trzeba wpisywać bo kod jest zawarty w "body computer" i jeśli mamy radio, które było zamontowane seryjnie kod jest pobierany automatycznie. Problem pojawi się gdy będziesz chciał to radio wsadzić do innej alfy wtedy trzeba go wklepać ręcznie...

nie trzeba ściągać kodu z Italii, wystarczy podjechać do magika który zakłada radia samochodowe o ile ma odpowiedni sprzęt to 30 min i kod masz w ręku...koszt z montażem i odzyskaniem kodu 70 zł...
pozdrawiam

Tylko, że alfa CODE, a kod do radia to dwie różne rzeczy. Magik od audio zdobędzie co najwyżej kod radia.

nie trzeba ściągać kodu z Italii, wystarczy podjechać do magika który zakłada radia samochodowe o ile ma odpowiedni sprzęt to 30 min i kod masz w ręku...koszt z montażem i odzyskaniem kodu 70 zł...
pozdrawiam

Piszesz o kodzie do radia? Jeśli tak tak nie wiem za co kasują to 70zł i po co te 30 minut... wyciągnięcie kodu z Blaupunkta to góra kilka minut bez specjalistycznego sprzętu :]

Piszesz o kodzie do radia? Jeśli tak tak nie wiem za co kasują to 70zł i po co te 30 minut... wyciągnięcie kodu z Blaupunkta to góra kilka minut bez specjalistycznego sprzętu :]

Jak wyciagnac ten kod ?

Jak zakupie interfejs diagnostyczny to bede mogl te kody wyciagnac ?

mówię o kodzie do radia...ja miałem radio bez kodu i gościu mi odzyskał za 70 zł. jeśli można to zrobić bez specjalistycznego sprzętu w kilka minut to bardzo mnie to cieszy, ja podjechałem założyłem, zapłaciłem i jest ok.

ja wiem, że wujek google prawdę Ci powie;) tylko moje radio było czyste bez naklejek więc nie miałem odnośnika...:D

Alfa romeo code to nie jest kod od radia tylko kod potrzebny w przypadku koniecznosci awaryjnego uruchomienia sílnika. Jest zapisany na karcie kodowej, która wyglada jak karta kredytowa.

Alfa romeo code to nie jest kod od radia tylko kod potrzebny w przypadku koniecznosci awaryjnego uruchomienia sílnika. Jest zapisany na karcie kodowej, która wyglada jak karta kredytowa.
Dokładnie jest jak piszesz.
A wy koledzy zanim zaczniecie dawać święte rady doinformujcie się trochę .

Dokładnie jest jak piszesz.
A wy koledzy zanim zaczniecie dawać święte rady doinformujcie się trochę .

Jakie święte rady? Oprócz pytania o Alfa CODE padło też pytanie w pierwszym poście czy trzeba wprowadzać kod do radia i wokół tego się dyskusja toczyła bo to, że Alfa CODE i kod do radia to zupełnie różne rzeczy zostało już powiedziane stronę wcześniej...

Ostatnia edycja:

Ja wlasnie nie mam tego na osobnej karcie tylko na 24s w ksiazce serwisowej i teraz pytanie czy to jest ten kod czy tylko pokazali w ksiazce jak wyglada ta karta. Fote tej storny wrzucilem w pierwszym poscie tego tematu.

Amortyzatory
Powrót