Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7
  1. #1
    Użytkownik Romeo Avatar nietyx
    Dołączył
    08 2008
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    GT & 145
    Postów
    631

    Domyślnie Odpala i Gaśnie

    Witam

    Oczywiście auto dostało jakiegoś focha znów. Odpala po czym chwilę pochodzi jak traktor i gaśnie, dodawanie gazu nic mu nie daje. Podłączyłem pod kompa i wyskoczył błąd P0300 oraz P0304 co oznacza problem z 4 cylindrem. Czy to będzie wina świec, zapłonu? I jak to sprawdzić dokładniej abym na darmo nie kupował części.

  2. #2
    Użytkownik Romeo Avatar wiedzmaak
    Dołączył
    05 2010
    Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD M-Jet 16V------------------------ Alfa Romeo 159 2.0 JTDm 170 km
    Postów
    1,720

    Domyślnie

    Zacznij od najprostszych rzeczy.
    Sprwadź kable, ewentualnie spróbuj zamienić świece miejscami i zobacz czy objaw ustapi.

  3. #3
    Użytkownik Alfa i Omega Avatar veet
    Dołączył
    12 2010
    Mieszka w
    PO/SCZ/SZ/RSA
    Auto
    166 2.4
    Postów
    318

    Domyślnie

    i czy cewki nie są popękane. samochód kopie prądem? może fajki świec już odmawiają posłuszeństwa???


  4. #4
    Użytkownik Romeo Avatar wiedzmaak
    Dołączył
    05 2010
    Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD M-Jet 16V------------------------ Alfa Romeo 159 2.0 JTDm 170 km
    Postów
    1,720

    Domyślnie

    Jeszcze możesz wziąść taki zraszacz powietrza "psik psik do szyb )" i psiknij po kablach. Jak nie będzie iskier to powinno być ok.

  5. #5
    Użytkownik Romeo Avatar nietyx
    Dołączył
    08 2008
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    GT & 145
    Postów
    631

    Domyślnie

    Cytat Napisał veet Zobacz post
    samochód kopie prądem? może fajki świec już odmawiają posłuszeństwa???
    nie kopie prądem to napewno
    Cytat Napisał wiedzmaak Zobacz post
    Jeszcze możesz wziąć taki zraszacz powietrza "psik psik do szyb )" i psiknij po kablach. Jak nie będzie iskier to powinno być ok.
    tylko hmm on pali chwilę i gaśnie więc ciężko to będzie dokładnie sprawdzić

    tak jak by jedna świece odmawiały posłuszeństwa no ale będę kombinował

  6. #6
    Użytkownik Romeo
    Dołączył
    02 2010
    Mieszka w
    Gorzów WLKP
    Auto
    ALFA ROMEO 147 1.9jtd
    Postów
    757

    Domyślnie

    w nocy jak popsikasz po kablach to po ciemku jak jest przebicie to jest niezła dyskoteka na silniku i chwila wystarczy ważne żeby ciemno było
    zamień cewki miejscami aby wykluczyć winę cewki później świece zamień

  7. #7
    Użytkownik Romeo Avatar nietyx
    Dołączył
    08 2008
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    GT & 145
    Postów
    631

    Domyślnie

    Świecie winne były, jedna to zardzewiała już praktycznie. Od nowości siedziały tam

Podobne wątki

  1. [159] Odpala po chwili gaśnie
    Utworzone przez krzystof w dziale 159/Brera/Brera Spider
    Odpowiedzi: 13
    Ostatni post / autor: 02-12-2015, 16:18
  2. Odpala i gaśnie
    Utworzone przez ayrekp w dziale 147
    Odpowiedzi: 38
    Ostatni post / autor: 26-10-2015, 17:20
  3. 1.9 jtd odpala i gaśnie
    Utworzone przez szczepan3569 w dziale 156
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post / autor: 18-12-2010, 09:53
  4. [155] nie gaśnie kontrolka abs i nie odpala :/
    Utworzone przez ajs48 w dziale 145/146/155
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 29-10-2008, 22:47
  5. [145] Gaśnie,a po godzinie odpala i znowu gaśnie.
    Utworzone przez jarek0301 w dziale 145/146/155
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 15-08-2008, 22:13

p0304 ducato

omega nie pali zapala gasnie

omega odpala i gasnie

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory