Jakie zawieszenie polecacie

szakal0606

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147 JTD Distinctive- była/ 159 1,9 JTDm była/ 159 2,4 JTDm jest
Witam!
Przymierzam się do zmiany zawieszenia w swojej Alfie i nie wiem jakiej firmy kupić na oryginalne mnie nie stać, wiec szukam w miarę dobrego zamiennika. Chcę wymienić kompletne zawieszenie przednie i tulejki na tył, myślałem o firmie "fast" bo jest w miarę w przystępnej cenie , co myślicie o tej firmie, bać co polecacie?
Pozdrawiam

Witaj,"fast"daruj sobie,miałem "Delphi"które są lepsze i wytrzymały niecały rok ,teraz zmieniłem na "stenberg"http://allegro.pl/wahacz-alfa-romeo-156-147-gorny-lewy-wzmacniany-i1465087024.html i wykonanie i jakość jest rewelacyjna,polecam.

Górny 1 szt. 94zl dolny ok. 150zl,wszystko znajdziesz na allegro,do tego wymieniłem końcówki drążka kier.30zł szt.flennora łącznik stabilizatora 22zl szt.też flennora, także niemieckie.Jakość super ,zobaczymy ile zniosą nasze polskie dziury:confused:

No właśnie?Zastanawiam się nad wymianą u siebie,bo teraz z przodu cisza a z tyłu coś słychać:),czytałem że same tuleje też są wymieniane ,a zawiechy są te same.

Ja właśnie chce same tulejki bo kasy mi nie starczy na całość, znajomy ma praktyki w ASO Fiata to mi je wprasuje :) tylko ciekawe ile wytrzymają

witam dzisiaj wymieniałem górne wahacze w 156 firmy TRW
adalberto orjętujesz się czy to dobra firma????

Wytrzymają pewnie tyle co nowe wahacze,bo jedyna różnica to cena i zabawa z nimi.cena 1 łącznika (wahacza)ok.50zl a tulejki ok. 30zl. wybór należy do ciebie.

---------- Post added at 15:37 ---------- Previous post was at 15:35 ----------

TRW najlepsza,ale czy na pewno oryginał,na allegro jest mnóstwo podróbek, z atrakcyjną ceną.

kupowałem u znajomego w sklepie nie na allegro to powinny być oryginały za sztukę dałem 220zł

Cena w granicach TRW,no ale nie licz że będą wieczne:rolleyes:choć wierzę że pocieszysz się ciszą jakiś czas:o

Ja za komopletny przód z łącznikami stabilizatora (całość na TRW), zapłaciłem po rabacie 1290 zl w InterCarsie (wyjściowa cena z tego z tego co pamiętam 1530zł) :)

TRW szły na pierwszy montaż do Alfek. Tak mi w ASO powiedzieli.

Quap, Fast i inne gówna to podróby ze swoimi nowymi nazwami.
To żadna firma.

Jeżeli chodzi o tuleje na wahacz dolny to bym wam odradził. Próbowałem takowe kupić i były straszne problemy ze średnicą. Po 2 nieudanych próbach dopasowania do wahacza zrezygnowałem z owego pomysłu. Kupiłem wahacze dolne kompletne "FAST" i jak zarazie nie narzekam. Jeżeli chodzi o górne wahacze mam Delphi i także jestem zadowolony. Podsumowując nie polecam bawić się w tuleje na wahacz dolny.

Z tyłu zamiast wymieniać tulejki na gumowe może lepiej pomyśleć o poliuretanowych. Ja się właśnie do takich przymierzam. Ma ktoś może takie rozwiązanie u siebie na tyle?

Amortyzatory
Powrót