Kupiłem radio z CD oryginalne od alfy ponieważ przy zakupie niestety nie miałem. Po podłączeniu niestety wyskakuje mi cancheck. Co można z tym zrobić? Może coś źle podłączyłem. Może ktoś pomóc?
Kupiłem radio z CD oryginalne od alfy ponieważ przy zakupie niestety nie miałem. Po podłączeniu niestety wyskakuje mi cancheck. Co można z tym zrobić? Może coś źle podłączyłem. Może ktoś pomóc?
Można wygenerować kod na stronie: http://www.radio-code.lt/radio-alfa-romeo
Wybierz swoje radio i jazda.
Sprawdzone na 5 sztukach w tym 2 kaseciaki
Temat mielony wilokrotnie..także,przeze mnie
Musisz zrobić : Proxy Alignement - czyli nauczyć kompa "obecności nowego radia" (za pomocą np examinera)
Cancheck - oznacza błąd szyny CAN a dokładniej wykrycie "obcego urządzenia"
Cod o którym pisał poprzednik generujesz w momencie gdy radio zgłasza zapytanie "code"
That's all.
Pzdr
Była AR 147 TS 1.6 105CV -2002r
Była AR 159 SW 1.9 JTDm 150CV - 2006/7
Jest Nissan Murano II 3.5L V6 258CV
dzięki za informację. kod do radia mam i to nie problem. problemem can. czy jest w Krakowie kto mógłby mi to zrobić bo szczerze nie mam ani programu ani kabla ani wiedzy w tym momencie. alfe kupiłem niecałe 2 tyg. temu i jak na razie to dopiero zabieram się do jakichś poważniejszych działań a że jeździć muszę codziennie to radio by się przydało w pierwszej kolejności![]()
A pokazują Ci się 4 kreski w radiu?? Ja nie potrzebowałem żadnego osiowania ani nic z podlaczaniem pod kompa.
nie. pokazuje mi sie cancheck dlatego raczej komp niezbedny.
A kostki w instalacji masz oryginalne? Może radio nie ma łączności z ECU. Kiedyś wyciągałem radio z alfy żeby je naprawić i jak podłączyłem je w domu do zasilacza 12V to też mi ten napis widniał na ekranie i radio nie działało.
ah te nasze alfy ;]
Tu masz opisy gniazd w różnych radiach i między innymi gniazda blaupunkta z alfy. Przyda się do sprawdzenia czy wszystko jest podłączone.
http://elektron.pol.lublin.pl/users/.../kable/iso.htm
tak kostki są oryginalne. mam 4 kostki i kabel od anteny. dwie duże kostki i dwie małe. nie wiem może coś źle wpinam ale nie wydaje mi się. może ma ktoś zdjęcie albo schemat jak to podpiąć albo chociaż może napisać które kolory kostek do czego. mam alfe 147 selespeed rocznik 2001 i radio teoretycznie jest też od tego modelu.
---------- Post added at 21:03 ---------- Previous post was at 20:46 ----------
widziałem już kiedyś ten schemat i podłączyłem tak jak jest podane niestety nadal wyświetla cancheck. nie mam pojęcia dlaczego.