• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Elektryczna nagrzewnica

• Autor wątku Autor wątku stripocean
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

stripocean

Guest
Witam,

Wymienialem wlasnie nagrzewnice wodna w swojej belli i po rozebraniu polowy auta i dobraniu sie do niej, okazalo sie ze mam zamontowana elektryczna nagrzewnice, ale niestety niepodlaczona. Sa tam przy niej 3 kostki niepodlaczone wlasnie. Ma ktos takie cudo i mogly zrobic zdjecie jak to podlaczyc ?? Lub ma ktos schemat jak to podlaczyc ??

Niestety takich informacji nie potrafię udzielić, ponieważ sam bym musiał rozebrać pół auta.

EDIT:

Znalazłem ściągawkę z oznaczeń kolorów kabli, to powinno Ci pomóc. Powodzenia.

A - niebieski
B - biały
C - pomarańczowy
G - żółty
H - szary
L - niebieski
M - brązowy
N - czarny
R - czerwony
S - różowy
V - zielony
Z - fioletowy

Należy pamiętać, że są także przewody dwukolorowe i istotna jest kolejność liter, np.:

GN - żółto-czarny, czyli żółty z czarnym paskiem, lub
NG - czarno-żółty - czarny z żółtym paskiem

Ostatnia edycja:
w benzynie nie da się tego zamontować dzisiaj sie męczyłęm z tym bo mam paki pcb z innego auta ale pomimo że jest zaślepione wejście od wewnątrz to dodatkowo jest zaślepione pomiędzy kanałami pasażer/kierowca na środku i nie da się wcisnąć grzałki ... a szkoda bo mam taka 1000W i jak ją podłaczyłem to grzała jak oszalała

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót