Kluczyk 147 Nie działa

• Autor wątku Autor wątku lucek_55
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lucek_55

Guest
Witam wszystkich.
Mam problem z kluczykiem do mojej AR 147. Już jak kupiłem auto kluczyk nie działał gośc co mi sprzedawał mówił żeby sobie wymienić baterie i będzie git ale jednak to bedzie grubszy temat. Mam tylko jeden kluczyk a nie mam kodu ani nic kiepska sytuacja a z tego co sie orientowałem to w serwisie to nie są tanie rzeczy... Da sie to jakoś zrobić ??

No tyle to wiem :) sprawa nie wygląda dobrze ale chyba da sie to jakoś obejsć bez serwisu?

z tego co pytałem w firmie KO-CAR to wyciągniecie Loginu to 100zł w serwisie coś koło 200. Sam to też aktualnie przerabiam. Programowanie można zrobić pełną wersja ALFBD albo FES. to jeśli chcesz uruchomić centralny z plota. Dorobienie kolczyka to już spore kosza koło 400 zł .

No rozumiem. Powiedzmy rozkoduje go mam stary kluczyk tylko podejrzewam że on może być wadliwy ale mam też 2 tylko od 156, istnieje możliwość żeby złożyć z 2 jeden?

- alfaOBD programuje klucze i piloty.
- FES programuje tylko piloty.
- nasz kolega z forum jak da radę i bedzie miał dalej chęci to będzie wyciagał piny z body komputera.
- koszt wyciągnięcia pinu to tylko 100 zł, wierzyć się nie chce i to w firmie Ko-Car słynnej z wysokoch cen usług i dobrej jakości tych usług
Kod:
Dorobienie kolczyka to już spore koszta koło 400 zł .
- brzeszczot do AR147 80 zł.
- wycięcie brzeszczota 100 zł.
- stary kluczyk z alegro 75 zł.
- klika piw i chyba wyjdzie to 400 zł, dobrze policzył kolega w tym poście wyżej.

dodam jeszcze ze po rozmownie z KO-CAREM dopisanie nowej pastylki immo bez pilota to 200zł

Jest jeszcze jedna możliwość. U mnie się udało. Oddałem kluczyk do elektronika. Nic nie obiecywał ale na szczęście się udało i pilot działa. Bez kodów, serwisów i programowania. Pozdrawiam

Może podłącze się pod temat i zapytam.. Kupiłem 147.. daw kluczyki z pilotami, jeden działa (świeci) drugi nie, jest wewnątrz rozsypany, działa jak grzechotka.
Ale niestety sprawny kluczyk nie otwiera auta.... jak go zaprogramować? Dodam, że niestety auto kupiłem bez kartki kodowej... Oba kluczyki normalnie odpalają samochód.

CO polecacie zrobić ?

Niczego nie zaprogramujesz bez tych 5 cyfr z brakującej karty...
Może taniej Cię wyniesie dorzucenie nowego sterownika centralnego zamka i wtedy pilot w breloczku a nie w oryginalnym scyzoryku

w ASO dorobienie kluczyka wyniesie Cię ok 1000 zł :/ gośc chciał sprzedać auto bez obniżania ceny, jak to zwykle bywa niestety :/

A jak mam dwa kluczyki i kartę CODE i jedne pilot działa ok a na drugim długo nie używanym tylko się dioda zaświeca a auto nie reaguje. Co zrobić z tym drugim pilotem żeby działał?

Witam wszystkich "wybranych" to moj debiut na forum

Ale od razu pozwole sie podpiac pod temat bo mam podobny problem z tym, ze moj kluczyk nie dziala tylko na otwieranie tylnej klapy, za to przycisk ze srodka klape otwiera, w czym moze tkwic problem?

z gory dziekuje za podpowiedzi

Ponowne programowanie się uda jeżeli pilot wogóle wysyła jakiś sygnał. Ja byłem na dwóch komputerach i w serwisie alfy w Łodzi i niestety nic nie poradzili bo pilot nie chciał się połączyć z samochodem więc wyszła kicha. Dopiero fizyczna naprawa pilota przyniosła efekty i wtedy obeszło się bez programowania i innych takich.

Witam,
trochę rozglądałem się w temacie kluczyka/pilota do alfy. Jeżeli chodzi o samo zaprogramowanie oryginalnego pilota (kluczyk działa) to nie jest potrzebna karta kodowa. Ja takowej nie posiadam i na serwisie Alfy w Rzeszowie, poinformowali mnie, że do programowania tej karty nie potrzebują. Kod pilotów ściągną bezpośrednio z kluczyka. Koszt programowania 2 pilotów to 140zł. Ktoś nie zna może trochę tańszej opcji?:)

Osobiście tańszej nie znam. Dzisaj to robili mi w ASO Warszawa i kartę kodową musiałem zamówić koszt 208zł plus kodowanie 177zł. Narazie wszystko działa. Pozdro:)

Amortyzatory
Powrót