Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 41

Temat: Wycieraczki POWAŻNY PROBLEM !! POMÓŻCIE !!!

Użytkownik Rowerzysta Avatar fiejtekt
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    147 1.9 JTD 2002r

Domyślnie

Kolego jescze zanim rozbierzesz cały uklad i zaczniesz czyścic styki itp zrób mały test włącz wycieraczki i dotknij obudowy silniczka wycieraczek przewodem lub czyms innym z masa samochodu i podziel sie efektem tego testu bo ja błądziłem czyściłem styki itd a winowajca całego zamieszania jest masa
    PS przy roznych dziwnych dzwiekach polecam rozebrac i poczyscic tulejki ktore maga troche sie zacierac

evanduril
    Gość

Domyślnie

Z całym szacunkiem, ale jak można wydać tyle kasy i nie mieć naprawionego samochodu? Dlaczego nie reklamujesz tego u tych pseudo fachowców? Przecież wskazali ci miejsce usterki, wymieniłeś część i nadal nie działa...

LewaR
    Gość

Domyślnie

wlasnie wlasnie bo temat umarl na chwile
    miala byc aktualizacja w srode wieczorem a mamy juz piatek

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6 TS

Domyślnie

no więc jest aktualizacja, Po sprawdzeniu styków nic nie dało, odwiozłem samochód do innego elektryka polecanego od znajomego, samochód naprawił w godzine, ( PRZYCZYNĄ BYŁA KOSTKA GDZIES Z MASY KTORA ROZPROWADZA MASE DO POSZCZEGOLNYCH URZĄDZEN CZY JAKOŚ TAK DOKŁADNIE NIEWIEM ) teraz wszystko chodzi i śmiga aż miło a co do reklamacji u poprzedniego elektryka to właśnie za chwilke jade do niego bo połamał mi osłone klapy tylnej od srodka.... Powodzenia

Użytkownik Romeo Avatar KlaudioOs
    Mieszka w
    Koszęcin
    Auto
    Alfa Romeo 2003' 147 1.9 JTD 140KM BOSE

Domyślnie

dajesz i nie popuszczasz, niech zwraca kase za usługe + kupuje klape albo daje kase na nową razem z zawiazką, jezeli nie pierdziel go i jedź do rzecznika praw konsumenta jak dostanie pismo z paragrafami i informacją o sądzie to spęka i odda wszystko i przeprosi

evanduril
    Gość

Domyślnie

Jak nie ma żadnego rachunku za wykonaną diagnostykę, to nic nie odzyska. Nie ma żadnej umowy, śladu.

Użytkownik Romeo Avatar KlaudioOs
    Mieszka w
    Koszęcin
    Auto
    Alfa Romeo 2003' 147 1.9 JTD 140KM BOSE

Domyślnie

no to już nie wnikam... tak samo w takim razie mechanik może stwierdzić że nie rozwalił osłony bagażnika...
    ja za wszystko biore jak nie rachunek, to chociaż każe na kartce pisać co było robione przez kogo i kiedy..
    no chyba że jakiś znajomy , kumpel do którego się ma zaufania troche

Auto
    Alfa Romeo 147 1.6 TS

Domyślnie

byłem dziś u niego z wujkiem policjantem bo przez rozmowe telefoniczna stwierdził ze nie robił mojego auta, po przyjezdzie na miejsce zmiękł i sciemniał ze usunął mi błedy silnika na co własnie niemam zadnego rachunku ani nic i nic niezrobie :/

Użytkownik Świeżak Avatar stasiu018
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Auto
    159 SW

Domyślnie

Cytat Napisał SilvesterVip Zobacz post
    Również mam problem z wycieraczkami.
    Ruszajac manetką do góry wycieraczki powinny zrobić jeden pełny zakres jednak działają jedynie wtedy kiedy przytrzymuję manetkę w górze. Po puszczeniu jej zatrzymają się w jakimkolwiek miejscu na szybie.
    Nie działają na pierwszym ani drugim biegu. Działają na 3 biegu jednak to nie jest max.
    W ciagu ostatnich dni raz działały poprawnie przez kilka sekund, jednak z wnętrza kokpitu, wydobywał się dziwny,glośny dzwiek. Proszę o pomoc. Co może być przyczyną złej pracy ?

Przyczyna - mały układ el. na silnikczku
    Po przewertowaniu kilku tematów odnośnie problemu z wycieraczkami postanowiłem odświeżyć ten, bo występuje u mnie problem identyczny jak opisany przez SilvesterVip.
    Zanim zgłębiłem temat wymieniłem przełącznik zespolony co oczywiście nie rozwiązało problemu. Chciałbym sprawdzić przekaźnik wycieraczek i stąd pytanie- Czy szukać go gdzieś na podszybiu, czy w innym miejscu? Nie chciałem bez potrzeby rozkręcać bo śruby tych plastików są zjechane i musiałbym rozwiercać

Auto
    Alfa Romeo 147 1.6 TS

Domyślnie

Kolego Stasiu018 u mnie okazało sie częsciowy brak masy w wycieraczkach, jakis styk zasniedziały w kostce, koszt naprawy 17zł u tzw "stefana w garażu" :p