Witam godzinę temu zgasłą moja alfina
wina rozrządu odziwo pasek napięty na pierwszy rzut oka
ale się nie kręci
więc spodziewam się najgorszego
jest okazja wsadzić coś mocniejszego więc nasuną się pomysł na 2.0
pytanie co jest inne
wiem że kolektor ssący na pewno
co z wydechowym np
osprzętem klima itd
no i elektroniką

rozrzad sie nie kreci wcale ? jak rozrusznikiem mielisz ?
poleciały ząbki na pasku w paru miejscach ...
wałki rozrządu idzie jakoś obracać ale ssący daje większy opór ...
głowicy jeszcze n ie udało mi się ściągnąć chwilowy brak odpowiedniego klucza do głowicy
a patrząc na same wałki wiele nie wydumam
a co najgorsze rozrząd robiony 30.000 temu ..........
---------- Post added at 14:21 ---------- Previous post was at 14:02 ----------
hmm kupić drugi 1.6 czy jednak 2.0 a moze naprawiać ten ale pewno duze koszty ze 3 tysia
no tak tyle ze zmieniajac na 2.0 mozesz miec problemy z przeniesieniem inst gazowej z tego co mi sie wydaje...zalezy jak jest zamontowana.... czy wtryski osobno nawiercane czy parownik etc..

reklamacja ? 30.000 to raczej napewno reklamacja
Pasek pewnie jakiś inny niż DAYCO ?
http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
SERWIS KLIMATYZACJI
Wypożyczę oryginalne blokady rozrządu: TS 16v 1.8-2.0; V6 24v 2.5-3.0
Pomiar grubości lakieru.
nom nie bardzo po trochę ponad rok no i bez papierów robota była żadnych faktur paragonów
co do instalacji gazowej to nie będzie problemu raczej
co do 2.0 wiem że kolektor ssący jest inny więc i wydechowy może mieć inny rozstaw śrub
no i elektronika a dokładniej komp
chyba że 1.8 tyle że w 147 nie było takowego silnika ale z 156 coś by pewnie znalazł tylko znowu kwestia sterowania silnikiem czy komp podejdzie od 1.6
Mi pasek conti wytrzymał jakieś 30tys i wyglądał po tym przebiegu nieciekawie. Ewentualnie faktury które miałem do wglądu przy zakupie były lipne i w rzeczywistości rozrząd nie był zrobiony. Naprawa silnika po pękniętym pasku kosztowała około 3tys. Dodatkowo około 1tys na wymianę podzespołów dołu silnika - panewki uszczelniacze itp.
Odnośnie wymiany na 1.8 był temat ale z tego co pamiętam były problemy po tej przekładce.
z tego co już wiem i się naczytałem 1.8 jest prawie że identyczny jak 1.6 różnica tylko w pojemności podobno tylko nie wiem co z kompem czy nie będzie miał przypadkiem za mało paliwa a za dużo powietrza ...
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki