Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale 147 - Alfa Romeo 147 zastąpiła model 145, została wprowadzona do produkcji w 2000 roku. Powstała na skróconej platformie Alfy 156. Zdobyła tytuł Car of the Year 2001. Produkcję zakończono w 2010 roku.
-
-
30-01-2012 18:16 # ADS
Akwizytorka
-
Polecam Bilstein B4, charakterystyka podobna do fabrycznych.
-
-
Użytkownik
Alfa i Omega
pojedz na stacje diagnostyczna i sprawdz wydajnosc amortyzatorow i wtedy bedziesz wiedzial czy czeka cie wymiana czy jeszcze sie pojezdzi na tym
-

Napisał
zasit
pojedz na stacje diagnostyczna i sprawdz wydajnosc amortyzatorow i wtedy bedziesz wiedzial czy czeka cie wymiana czy jeszcze sie pojezdzi na tym
W tym przypadku to niewiele pomoże. U mnie w zeszłym roku test wydajności amortyzatorów na stacji diagnostycznej pokazał, że są w dobrym stanie (bodajże ok. 60%) a po nocy na mrozie i tak zamieniały się w drewno.
-
Użytkownik
Alfa i Omega
a wiesz jakiej to firmy sa amory ? widze ze oslonka juz zeszla takze moglo sie cos tam dostac do srodka i przywierac, sam amor moze byc gut ale juz pewnie nie chodzi gor dol jak powinien
-
Użytkownik
Alfa i Omega

Napisał
zasit
a wiesz jakiej to
firmy sa amory ? widze ze oslonka juz zeszla takze moglo sie cos tam dostac do srodka i przywierac, sam amor moze byc gut ale juz pewnie nie chodzi gor dol jak powinien
no wlasnie nie wiem jakiej firmy.. byly wymieniane przy 80 tys, teraz prawie 150tys, mam teraz jeszcze inne problemy ktore unieruchomily alfe takze jak zrobi sie cieplo sprawdze je na stacji diagnostycznej, moze pomoze wymiana odboju i oslony, a na przyszla zime pewnie wymienie
-

Napisał
Jacenty
no wlasnie nie wiem jakiej
firmy.. byly wymieniane przy 80 tys, teraz prawie 150tys, mam teraz jeszcze inne problemy ktore unieruchomily alfe takze jak zrobi sie cieplo sprawdze je na stacji diagnostycznej, moze pomoze wymiana odboju i oslony, a na przyszla zime pewnie wymienie
Moim zdaniem wymiana samej osłony i odboju jest bez sensu. Roboty tyle co przy wymianie amortyzatorów a przyjdzie zima i znowu będziesz miał to samo... Nowe amortyzatory nie są kosmicznie drogie (niecałe ~450 zł za parę), więc nie ma co kombinować, szczególnie jak już mają taki przebieg po polskich dziurach.
-
Użytkownik
Alfa i Omega

Napisał
psylo
Moim zdaniem wymiana samej osłony i odboju jest bez sensu. Roboty tyle co przy wymianie amortyzatorów a przyjdzie zima i znowu będziesz miał to samo... Nowe amortyzatory nie są kosmicznie drogie (niecałe ~450 zł za parę), więc nie ma co kombinować, szczególnie jak już mają taki przebieg po polskich dziurach.
mam juz jeden amortyzator magneti marelli, teraz nie bede juz kupowal dwoch nowych tylko do tego dokupie jeden, znalazlem taki sam za 330zl, one zdaje sie szly na pierwszy montaz,
teraz jeszcze sprezyny, jakiej firmy brac? jakiej firmy szly na pierwszy montaz ?
-
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)