Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale 147 - Alfa Romeo 147 zastąpiła model 145, została wprowadzona do produkcji w 2000 roku. Powstała na skróconej platformie Alfy 156. Zdobyła tytuł Car of the Year 2001. Produkcję zakończono w 2010 roku.
-
Użytkownik
Rowerzysta
Cieknie mi jakis plyn z pod auta
witam zauważyłem ze cos dzieje mi sie z autem a mianowicie po tych mrozach auto Zaczeło mi sie grzać tak powyżej 90c a zaraz spada na 0c zauważyłem ze cos mi cieknie z pod auta wielka plama znalazłem Węzyk z którego leci i zrobił na nim sie lód
-
31-01-2012 15:27 # ADS
Akwizytorka
-
-
Użytkownik
Romeo
Kiedy wymieniałeś płyn w układzie chłodzenia ?
Moja Bella

-
Użytkownik
Rowerzysta
witam moja malutka źle przechodzi zimę pierwsze co sie stało to zamarzł mi hamulec ręczny zagrzała sie tarcza do czerwoności. Potem zauważyłem że coś mi cieknie i zrobił się lud na jednej z rurek od układu chłodzącego.. Jak autko jest zimne to pedał hamulca wpada mi w podłogę
-
Użytkownik
Romeo
Jak się nie chcesz zabić i przy okazji jeszcze kogoś to poświęć parę stówek i jeden dzień na przegląd tego auta.
Moja Bella

-
Użytkownik
Rowerzysta
stalo sie chcialem wymienic plyn w ukladzie chlodzenia i co jak sie zabralem za to to okazalo sie ze zapuzno wszystko zamarzlo i co teraz napewno blok poszedl co myslicie o tym co zrobic teraz czy w takim stanie mozna odpalic auto zeby sie rozgrzalo i puscilo i wode zlac czy co ??
-
Użytkownik
Pirat drogowy
Proponowałbym zaholować auto do ciepłego garażu żeby odpuściło. Nie odpalaj, nie kombinuj bo już narobiłeś sobie kłopotu.
-

Napisał
odison
stalo sie chcialem wymienic plyn w ukladzie chlodzenia i co jak sie zabralem za to to okazalo sie ze zapuzno wszystko zamarzlo i co teraz napewno blok poszedl co myslicie o tym co zrobic teraz czy w takim stanie mozna odpalic auto zeby sie rozgrzalo i puscilo i wode zlac czy co ??
Miałeś zalany układ chłodzenia zwykłą wodą?
Nie no, moje gratulacje. Jak można być tak nieodpowiedzialnym...
-
Użytkownik
Rowerzysta

Napisał
saroo
Miałeś zalany układ chłodzenia zwykłą wodą?

Nie no, moje gratulacje. Jak można być tak nieodpowiedzialnym...
tak sie stalo ze niedawno je sprowadzilem ze szwajcari i nie wiedzialem do konca co jest zalane jak odkrecilem zbiornik wyrownawczy widzialem ze jest jakis czerwony plyn dzisiaj chcialem go wymienic jeszcze wczoraj jezdzilem tym autem
-
Użytkownik
Alfa i Omega
sadze ze to byl sok z burakow Szwajcarskich
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)